Timo Bult Timo Bult
20/05/2021 10:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 10:48

Bitcoin (BTC) koers crash ging gepaard met enorme uitstroom, wat zegt dit over de markt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers crash ging gepaard met enorme uitstroom, wat zegt dit over de markt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In de cryptowereld hebben we traders met ‘weak hands‘ en traders met ‘strong hands.’ Gisteren tweette Elon Musk, CEO van Tesla, dat zijn bedrijf zelfs diamante handen heeft. Terwijl de zwakke handen gisteren massaal uit paniek hun bitcoin (BTC) verkochten waardoor de koers hard onderuit ging, zijn er enkele signalen waaruit blijkt dat tegelijkertijd ook veel handelaren juist hun kans grepen. Dat blijkt uit gegevens van on-chain databedrijven CryptoQuant en Glassnode.

In de afgelopen 24 uur werd er voor maar liefst $5,28 miljard aan stablecoins naar de exchanges gestuurd. De aanname is dat deze stablecoins vervolgens gebruikt zullen worden om crypto te kopen. De instroom zou zelfs groter zijn dan tijdens de aankondiging dat Tesla bitcoin had gekocht in februari:

https://twitter.com/mskvsk/status/1395255118992265217

Dat deze instroom vervolgens doorstroomde naar bitcoin blijkt uit het feit dat gedurende en na de dip, enorme hoeveelheden bitcoins bij de exchanges wegstroomden. Zo zou er binnen 10 minuten tijd bijna 20.000 bitcoins zijn weggestroomd. Grote investeerders bewaren hun BTC vaak op externe wallets ten behoeve van de veiligheid van hun bitcoins.

https://twitter.com/mskvsk/status/1395113511571841028

Het effect van deze dipkopers is nu te zien. De bitcoin koers is namelijk na gisteren nog de $30.000 aan te hebben getikt, weer aangekomen bij de $40.000. Hierbij het het volume de afgelopen uren weer toegenomen en groener gekleurd. Gaan we na de bizarre crash gisteren een bizar vervolg zien?

De huidige bewegingen kunnen volgens onze analist Michiel wel eens het begin betekenen van de volgende fase. Insiders kunnen zijn analyse hier bekijken. Ben je nog geen Insider? Kom dan 30 dagen gratis een kijkje nemen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie