Timo Bult Timo Bult
30/06/2021 07:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2021 07:45

Bitcoin (BTC) koers daalt en komt aan bij support, trekt cardano (ADA) en ethereum (ETH) mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers daalt en komt aan bij support, trekt cardano (ADA) en ethereum (ETH) mee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de uitbraak van de bitcoin (BTC) koers gisteren was het afwachten tot hoever we zouden doorschieten voordat we weer een pullback zouden krijgen. Het antwoord op die vraag kwam uiteindelijk gisteravond. Bitcoin is namelijk weer iets in waarde gezakt en de koers bereikte vanochtend vroeg een mogelijke support-zone.

De bitcoin ETF’s verbreken ‘negatieve records’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) daalt na uitbraak, komen de bulls even op adem of zakken we verder?

De bitcoin koers brak gisteren eindelijk door de $35.000, een weerstandsniveau waar bitcoin de afgelopen dagen flink mee heeft gestoeid. De bulls wisten de koers omhoog te drukken tot een high van $36.500. Daar hield het echter voor nu even op.

BTC zakte vanuit daar namelijk afgelopen nacht weer terug om vanochtend bij de $35.000 aan te komen. Deze eerder gebroken weerstand zou nu als support moeten fungeren. De komende uren zal het dus belangrijk zijn om goed in de gaten te houden wat bitcoin hier gaat doen. Vooralsnog lijkt de koers precies op de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek steun te vinden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $35.161 op crypto exchange Coinbase.

Dat bitcoin weer wat in waarde is gezakt, is gezien het totaalplaatje niet geheel onverwacht. De Nederlandse crypto-analist Micaël van de Poppe liet vanochtend op Twitter zien dat de totale marktkapitalisatie (alle cryptocurrencies bij elkaar) ook een weerstandszone tegen is gekomen bij $1,5 biljoen.

“De totale marktkapitalisatie van crypto stuiterde vanaf de support op $1,2 biljoen.
Nu geconfronteerd met cruciale weerstand bij ongeveer $1,5 biljoen, net zoals de meerderheid van de markten voor cruciale niveaus staat.
Als het hier doorbreekt, is het volgende gebied $ 1,75T.”

Advertentie

Ripple (XRP) nog als enige in de plus

Ook de meeste altcoins zakken wat terug. Ethereum (ETH) bevindt zich met een lichte daling vooralsnog boven de $2.000 en lijkt dus goede zaken te kunnen doen. Cardano (ADA) daalt een kleine 0,3% en is nu $1,34 waard. Dogecoin (DOGE) zakt 1,7% terwijl ripple (XRP) als enige binnen de top 10 op dit moment nog in de plus staat. XRP stijgt 2,3% ten opzichte van 24 uur geleden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie