Timo Bult Timo Bult
29/06/2021 15:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2021 15:38

Bitcoin (BTC) koers breekt uit! Ripple (XRP) de hardste top 10 stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers breekt uit! Ripple (XRP) de hardste top 10 stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) bulls hebben vandaag goede zaken gedaan. De bitcoin koers is namelijk uiteindelijk toch uitgebroken boven de $35.000! De koers lijkt vervolgens ook direct af te rekenen met de volgende weerstandszone. Waar liggen nu de belangrijke punten om in de gaten te houden?

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) breekt uit! 

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de BTC prijs vlakbij de $35.000 handelde. De koers bevond zich op dat moment al meer dan een etmaal onder deze weerstand en bulls leken de druk steeds verder op te voeren.

Die druk heeft uiteindelijk inderdaad tot een uitbraak geleid. Sinds vanochtend 10 uur steeg bitcoin een kleine 5% in waarde. Tot nu toe ligt het hoogste punt van deze beweging op $36.450 op crypto exchange Coinbase.

Kortom, de koers bevindt zich hiermee ook direct boven de 200-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek. Daarbij is te zien dat het handelsvolume toe begint te nemen, wat tevens een goed teken is.

Met de huidige prijsbeweging die in gang is gezet, ligt de volgende belangrijke hindernis om in de gaten te houden bij $37.500. Kortom, langzaam maar zeker komt die $40.000 weer in beeld!

Advertentie

Ripple (XRP) en polkadot (DOT) stijgen het hardst

In de top 10 bleef het beeld ook vanmiddag onverminderd groen. Ethereum (ETH) stijgt 6,3% in waarde en bevindt zich hiermee nog boven de $2.000. Ripple (XRP) is met een stijging van 11,3% de grootste stijger van de top 10. Polkadot (DOT) stijgt 9,2% en houdt zijn opwaartse beweging dus vast.

Opvallend genoeg is ethereum classic (ETC), het broertje van Ethereum, de grootste stijger van de top 100. ETC staat 27% in de plus. Ook elrond (EGLD) doet het goed. De nummer 59 steeg over de afgelopen 24 uur met 21,3%.

De cryptomarkt nadert met de positieve bewegingen weer een totale marktkapitalisatie van $1,5 biljoen. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $1,48 biljoen waard. Dit is een toename van bijna $100 miljard in 24 uur tijd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie