Kevin Schijven Kevin Schijven
16/11/2021 11:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2021 11:16

Bitcoin (BTC) koers daalt verder, maar derde grootste whale koopt de dip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers daalt verder, maar derde grootste whale koopt de dip

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) maakte afgelopen nacht een flinke dip. De koers zakte van $66.000 naar $59.000, een verlies van meer dan 8% in een dag. Daarmee leek de koers een bodem te hebben gevonden. Echter maakt bitcoin vanochtend om 11 uur weer een dip en komt de prijs momenteel bij $59.000 uit. Daarmee staat bitcoin zelfs 10,6% vandaag in de min.

In de marktupdate van vanochtend was al te lezen dat deze daling gepaard gaat met investeerders die gelijk de dip kopen. Dat is meestal een teken dat we waarschijnlijk nog steeds in een bull-markt zitten.

Ook bitcoin whales, investeerders met grote hoeveelheden BTC in bezit, kopen momenteel de dip. In elk geval doet de beruchte derde grootste bitcoin whale op de markt dat, het gaat om een wallet-adres die niet tot een cryptocurrency-exchange behoort.

Het viel vanochtend de Chinese journalist Colin Wu op dat deze derde grootste bitcoin whale vanochtend ook weer de dip kocht. De whale kocht maar liefst 207 BTC voor een gemiddelde prijs van $62.053. Oftewel hij kocht maar liefst $12,8 miljoen aan bitcoin.

Dat betekent dat dit adres alleen in november al met 635 BTC is gegroeid en nu maar liefst 108.528 BTC beheert. Tegen de huidige prijs van $59.000 zijn deze bitcoins maar liefst $6,4 miljard waard. De whale verkocht eerder deze maand 1.500 BTC rond een prijs van $67.500, oftewel voor $101 miljoen.

Onderzoeker Ki Young Ju, CEO van analysebedrijf CryptoQuant, meldde gisteren al dat hij een opvallende toename zag in whale activiteit doordat gemiddelde transacties hard omhoogschoten:

“Naar mijn mening dekken whales en grote spelers hun bitcoins meestal af door over te stappen naar derivatenbeurzen en shortposities in te nemen wanneer ze een enorme hoeveelheid BTC op prijsbodems kopen.”

Aldus deze analyst op CryptoQuant, die het een bullish signaal noemt voor de lange termijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie