Timo Bult Timo Bult
17/09/2021 14:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2021 14:47

Bitcoin (BTC) koers dichtbij support, dogecoin (DOGE) rivaal gelanceerd door dit nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers dichtbij support, dogecoin (DOGE) rivaal gelanceerd door dit nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) bevindt zich nog altijd boven de support bij $47.000, maar van een duidelijke voortzetting omhoog is nog geen sprake. Wat waren vandaag de ontwikkelingen op de cryptomarkt? Je leest het in deze marktupdate.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) koers test support opnieuw

Na de stijging van meer dan 10% gedurende de afgelopen dagen kon bitcoin sinds gisteren niet doorzetten. In plaats daarvan zagen we de koers consolideren en weer dalen richting de steunzone bij $47.000. Daar vond bitcoin afgelopen nacht een keer steun waarna de koers terug omhoog stuiterde.

In de loop van vandaag daalde de koers alsnog weer terug naar deze steunzone. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $47.450 op crypto exchange Coinbase. Bitcoin bevindt zich dus vooralsnog dicht in de buurt van deze support. De situatie blijft op de korte termijn nog onzeker, zeker nu de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek nog niet gebroken is.

De analist en handelaar Nebraskan Gooner zorgt er in ieder geval voor dat hij wat winst neemt zodra de markt er onzeker uit begint te zien. Hij schrijft op Twitter:

“Ik ga voorlopig gewoon uit van mega chop en ga ervoor zorgen dat ik winst neem op mijn trades wanneer de markt er onzeker uitziet.”

Advertisement

Dogecoin (DOGE) de enige stijger

Kijken we naar de altcoins in de top 10 dan zien we daar alleen maar dalers. Enkel dogecoin (DOGE) stijgt iets en staat 1,6% in de plus. Solana (SOL) is de hardste daler met -9,5%. Ook ethereum (ETH) noteert rode cijfers en daalt 3%.

Vlak buiten de top 10, op plek 12 om precies te zijn, vinden we avalanche (AVAX). Die altcoin staat ten opzichte van 24 uur geleden alsnog 3% in de plus nadat het al een flinke stijging door heeft gemaakt. AVAX maakte onlangs bekend dat het een enorm bedrag heeft opgehaald bij investeerders. Een positieve ontwikkeling en een boost voor het netwerk. Ten opzichte van 7 dagen geleden staat AVAX zelfs 50% in de plus!

Shiba inu (SHIB) is de grootste stijger van de top 100. SHIB kwam vandaag al voorbij op Crypto Insiders. De dogecoin-rivaal wordt namelijk nu ook op Coinbase zelf genoteerd, wat natuurlijk voor een enorme positieve impuls heeft gezorgd. Shiba inu stijgt 32,7% in waarde en is dus de grootste stijger van de top 100.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement