Timo Bult Timo Bult
04/01/2020 08:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2020 08:19

Bitcoin (BTC) koers houdt stand na flinke stijging, bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV) dik in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers houdt stand na flinke stijging, bitcoin cash (BCH) en bitcoin SV (BSV) dik in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft stand kunnen houden boven de $7.300 na de recente stijging. De koers handelt in een lichte opwaartse trend en testte gisteren aan het eind van de middag zelfs even de weerstand bij $7.400. Ook vandaag weer staan de altcoins dik in de plus, met hier en daar flinke stijgers.
Ethereum (ETH) kon de afgelopen 24 uur met 3% in waarde stijgen. Daarmee is de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie nu $134,14 waard, blijkt uit data van CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) kan ook vandaag niet echt meekomen met de rest, maar staat wel 1,1% in de plus. XRP is daarmee nu $0,1929 waard.
Bitcoin cash (BCH) is ook vandaag weer een van de grootste stijgers. De nummer 5 cryptocurrency steeg 8,2% in waarde en is nu $224,3 waard. Een andere noemenswaardige stijger is bitcoin SV (BSV), dat net als BCH 8,2% in de plus staat en nu $105,50 waard is.
De afgelopen 24 uur steeg de totale marktkapitalisatie met ruim $5 miljard naar een niveau van $196 miljard. De bitcoin dominantie neemt iets af in vergelijking met de vorige update en staat nu op 68,2%.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers steeg gisteren plotseling flink. De aanval op de Iraanse generaal van de VS zou een van de oorzaken kunnen zijn van deze stijging, al is niet iedereen het daar over eens. Desalniettemin staat de koers nog altijd bijna $500 in de plus als gevolg van de recente stijging.
De BTC koers heeft dus stand kunnen houden boven de $7.300 en lijkt in een lichte opwaartse trend te handelen op de uurlijkse grafiek. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.341 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Voor nu blijft het prijsgebied bij $7.200 belangrijk als support-zone, in het geval de koers de komende uren alsnog terugzakt. Omhoog blijft het prijsniveau van $7.600 een belangrijke weerstand. De $7.400 kan echter ook weerstand bieden, dit prijsniveau tikte de BTC koers gisteren middag voor het laatst aan.
Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie