Veroorzaakte de Amerikaanse aanval op Iraanse generaal een stijging van de bitcoin (BTC) koers?

Zoals gisteren op Crypto Insiders gelezen kon worden, steeg de bitcoin (BTC) koers plotseling $500 in waarde. Waar de stijging vandaan kwam blijft onduidelijk, een aantal analisten linken de stijging echter aan de aanval op een Iraanse generaal door de Verenigde Staten.

Op vrijdag werd bekend gemaakt dat de Iraanse generaal Qassem Soleimani is gedood. Hij kwam in de Iraakse hoofdstad Baghdad, tijdens een luchtaanval door de Amerikanen om het leven. Intussen heeft Iran gezworen wraak te zullen nemen op de VS.

De aanval is een escalatie van het conflict tussen de VS en Iran. Het maakt de economische situatie in Iran onzeker aangezien er mogelijk een oorlog dreigt uit te breken. Na dergelijke gebeurtenissen is vaker te zien geweest dat bijvoorbeeld de goudprijs toenam.

Goud is namelijk een veilige haven voor beleggers. Zij stoppen liever geld in goud dan in bijvoorbeeld aandelen als gevolg van de dreigende oorlog. Door de toenemende vraag stijgt de goudprijs.

Vaak wordt bitcoin ook als een veilige haven bestempeld. Zo wordt BTC soms het “digitale goud” genoemd. De stijgende BTC koers, vlak na de aanval, zou een bewijs kunnen zijn voor het feit dat BTC inderdaad het digitale goud is. Michael Novogratz van Galaxy Digital is een van de figuren in de crypto-wereld die er zo over denkt:

Goed om te zien dat $btc op wereldwijde onzekerheid reageert #digitalgold

Of de stijging ook daadwerkelijk werd veroorzaakt door Iraniërs die massaal bitcoin kopen lijkt echter onwaarschijnlijk. De analist Matti Greenspan denkt er het volgende over:

De reden voor de stijging van BTC na de aanval is zeker begrijpelijk, maar de Iraanse markt op zich is waarschijnlijk te klein en te langzaam om deze stijging in zijn eentje te hebben veroorzaakt. Waarschijnlijk hebben een of meerdere spelers op de markt aan de zijlijn staan wachten op een goede koopmogelijkheid onder $7.000 per coin, en het lijkt erop dat die kans zichzelf heeft gepresenteerd.

Greenspan stelt daarnaast dat bitcoin normaal gesproken niet reageert op dergelijke gebeurtenissen aangezien het volledig losstaat van alle andere markten. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat de aanval op zichzelf de oorzaak was van de stijging. In een tweet stelt hij daarnaast:

Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.382,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.629,10 Kopen
2
Litebit
€26.683,70 Kopen
3
SATOS
€26.845,90 Kopen
Meer nieuws

Tether bank CEO ontkent dat USDT stablecoin niet genoeg reserves heeft

Hoe Tether zijn USDT stablecoin ondersteunt is vaker onderwerp van discussie geweest in de cryptocurrency sector. Stablecoins zijn crypto's die gekoppeld zijn aan de...

Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000 als instituties blijven kopen, zegt SkyBridge Capital COO

Volgens Brett Messing, COO van SkyBridge Capital, kan de prijs van bitcoin (BTC) boven de $500.000 uitstijgen zo lang het geen niche activa blijft: “Bitcoin...

Bitcoin marktkapitalisatie kan verdubbelen zodra meer instituties instappen, maar wat houdt ze tegen?

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van financieel adviesbureau Aite Group, uitgevoerd in opdracht van handelsplatform eToro, kan de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies naar maar...

Bitcoin (BTC) crash het gevolg van Chinese miners? Deze data toont een interessant beeld

Bitcoin (BTC) traders werden gisteren opgeschrikt door een behoorlijke correctie. De koers zakte binnen 24 uur tijd meer dan 20% onderuit en vanaf de all-time high (ATH) was...

Bitcoin (BTC) koers onderuit door ‘double-spend’ aanval of was het ‘FUD?’

Gisterenavond ging in de media plotseling een verhaal rond dat een zogeheten ‘double-spend attack’ plaatsvond op het bitcoin (BTC) netwerk. Echter blijkt dat helemaal...

Bitcoin (BTC) koers zet de daling in tot onder de $30.000, stock-to-flow model blijft intact

Het ging gisterochtend opeens even heel hard! De cryptocurrency koersen, waaronder de bitcoin (BTC) prijs, daalden in hoog tempo af naar prijsniveaus die we...