Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Veroorzaakte de Amerikaanse aanval op Iraanse generaal een stijging van de bitcoin (BTC) koers?

Zoals gisteren op Crypto Insiders gelezen kon worden, steeg de bitcoin (BTC) koers plotseling $500 in waarde. Waar de stijging vandaan kwam blijft onduidelijk, een aantal analisten linken de stijging echter aan de aanval op een Iraanse generaal door de Verenigde Staten.

Op vrijdag werd bekend gemaakt dat de Iraanse generaal Qassem Soleimani is gedood. Hij kwam in de Iraakse hoofdstad Baghdad, tijdens een luchtaanval door de Amerikanen om het leven. Intussen heeft Iran gezworen wraak te zullen nemen op de VS.

- Advertentie -

De aanval is een escalatie van het conflict tussen de VS en Iran. Het maakt de economische situatie in Iran onzeker aangezien er mogelijk een oorlog dreigt uit te breken. Na dergelijke gebeurtenissen is vaker te zien geweest dat bijvoorbeeld de goudprijs toenam.

Goud is namelijk een veilige haven voor beleggers. Zij stoppen liever geld in goud dan in bijvoorbeeld aandelen als gevolg van de dreigende oorlog. Door de toenemende vraag stijgt de goudprijs.

Vaak wordt bitcoin ook als een veilige haven bestempeld. Zo wordt BTC soms het “digitale goud” genoemd. De stijgende BTC koers, vlak na de aanval, zou een bewijs kunnen zijn voor het feit dat BTC inderdaad het digitale goud is. Michael Novogratz van Galaxy Digital is een van de figuren in de crypto-wereld die er zo over denkt:

Goed om te zien dat $btc op wereldwijde onzekerheid reageert #digitalgold

Of de stijging ook daadwerkelijk werd veroorzaakt door Iraniërs die massaal bitcoin kopen lijkt echter onwaarschijnlijk. De analist Matti Greenspan denkt er het volgende over:

De reden voor de stijging van BTC na de aanval is zeker begrijpelijk, maar de Iraanse markt op zich is waarschijnlijk te klein en te langzaam om deze stijging in zijn eentje te hebben veroorzaakt. Waarschijnlijk hebben een of meerdere spelers op de markt aan de zijlijn staan wachten op een goede koopmogelijkheid onder $7.000 per coin, en het lijkt erop dat die kans zichzelf heeft gepresenteerd.

Greenspan stelt daarnaast dat bitcoin normaal gesproken niet reageert op dergelijke gebeurtenissen aangezien het volledig losstaat van alle andere markten. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat de aanval op zichzelf de oorzaak was van de stijging. In een tweet stelt hij daarnaast:

Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.312,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.278,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.337,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.341,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.352,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.278,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.312,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.337,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.341,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.352,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...