mike_novogratz_wordt_het_goud_voor_traditionele_beleggers

Mike Novogratz: bitcoin wordt het digitale goud voor traditionele beleggers

Tijdens een interview met Bloomberg TV op dinsdag 12 februari liet Mike Novogratz, voormalig partner van Goldman Sachs en oprichter van cryptocurrency-bank Galaxy Digital, nog maar eens weten vertrouwen te hebben in de toekomst van Bitcoin. Volgens hem heeft Bitcoin een bijzondere positie op de crypto-markt, vergelijkbaar met de positie die goud heeft op de traditionele markt.

Volgens Novogratz is het feit dat Bitcoin soeverein is zeer belangrijk. En daarom is het volgens hem vergelijkbaar met goud. Tijdens het interview zei Novogratz:

Er zijn 118 elementen in het periodiek systeem der elementen, en slechts één daarvan is goud […] Bitcoin wordt het digitale goud, iets wat soeverein geld is, het is geen Amerikaans geld, het is geen Chinees geld, het is soeverein. Soevereiniteit kost veel, zoals het zou moeten zijn.

Bitcoin zou daarom volgens hem een activa zijn waaraan weinig risico’s verbonden zitten en daarmee een belangrijke uitvlucht tijdens bijvoorbeeld economische instabiele tijden. Volgens hem ligt de huidige bitcoin-prijs dichtbij de bodem, maar zou een prijs van $8.000 een redelijke prijs zijn voor de toekomst.

Advertentie

Over de geknapte crypto-bubbel en de aanhoudende crypto winter zei Novogratz dat de huidige situatie aantoont “hoe pijnlijk een knappende bubbel kan zijn”. Het herstel van de markt hangt volgens hem af van de toetreding van grote institutionele beleggers die een grote instroom van geld zullen veroorzaken.

Tijdens het interview haalde Novogratz een rapport van het Nederlands KPMG aan, waarin de auditor aangeeft dat de toetreding van institutionele beleggers een belangrijke factor is voor het herstel van onder andere bitcoin.

Daar is echter eerst een adequate infrastructuur voor nodig, iets waarvoor Bakkt een oplossing voor zou kunnen zijn. Bakkt is een custody-oplossing van institutioneel niveau waardoor exposure aan cryptocurrencies voor institutionele beleggers een stuk gemakkelijker zou moeten worden.

Daarnaast werkt Fidelity ook aan crypto-gerelateerde producten voor institutionele beleggers, en zullen er volgend jaar mogelijk bitcoin-ETF’s op de markt verschijnen. Al met al komen er steeds meer producten voor deze grote beleggers op de markt waardoor de toetredingsdrempel tot de crypto-markt een stuk lager wordt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€15.062,50 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€14.845,50 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.854,20 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.894,10 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws