Rico Engelbarts
14/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2019 06:00

Mike Novogratz: bitcoin wordt het digitale goud voor traditionele beleggers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
mike_novogratz_wordt_het_goud_voor_traditionele_beleggers

Tijdens een interview met Bloomberg TV op dinsdag 12 februari liet Mike Novogratz, voormalig partner van Goldman Sachs en oprichter van cryptocurrency-bank Galaxy Digital, nog maar eens weten vertrouwen te hebben in de toekomst van Bitcoin. Volgens hem heeft Bitcoin een bijzondere positie op de crypto-markt, vergelijkbaar met de positie die goud heeft op de traditionele markt.
Volgens Novogratz is het feit dat Bitcoin soeverein is zeer belangrijk. En daarom is het volgens hem vergelijkbaar met goud. Tijdens het interview zei Novogratz:

Er zijn 118 elementen in het periodiek systeem der elementen, en slechts één daarvan is goud […] Bitcoin wordt het digitale goud, iets wat soeverein geld is, het is geen Amerikaans geld, het is geen Chinees geld, het is soeverein. Soevereiniteit kost veel, zoals het zou moeten zijn.

Bitcoin zou daarom volgens hem een activa zijn waaraan weinig risico’s verbonden zitten en daarmee een belangrijke uitvlucht tijdens bijvoorbeeld economische instabiele tijden. Volgens hem ligt de huidige bitcoin-prijs dichtbij de bodem, maar zou een prijs van $8.000 een redelijke prijs zijn voor de toekomst.
Over de geknapte crypto-bubbel en de aanhoudende crypto winter zei Novogratz dat de huidige situatie aantoont “hoe pijnlijk een knappende bubbel kan zijn”. Het herstel van de markt hangt volgens hem af van de toetreding van grote institutionele beleggers die een grote instroom van geld zullen veroorzaken.
Tijdens het interview haalde Novogratz een rapport van het Nederlands KPMG aan, waarin de auditor aangeeft dat de toetreding van institutionele beleggers een belangrijke factor is voor het herstel van onder andere bitcoin.
Daar is echter eerst een adequate infrastructuur voor nodig, iets waarvoor Bakkt een oplossing voor zou kunnen zijn. Bakkt is een custody-oplossing van institutioneel niveau waardoor exposure aan cryptocurrencies voor institutionele beleggers een stuk gemakkelijker zou moeten worden.
Daarnaast werkt Fidelity ook aan crypto-gerelateerde producten voor institutionele beleggers, en zullen er volgend jaar mogelijk bitcoin-ETF’s op de markt verschijnen. Al met al komen er steeds meer producten voor deze grote beleggers op de markt waardoor de toetredingsdrempel tot de crypto-markt een stuk lager wordt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie