Rico Engelbarts
01/02/2019 19:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2019 19:40

Fidelity lanceert binnenkort cryptocurrency custody voor Bitcoin en Ethereum

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
fidelity_lanceert_binnenkort_cryptocurrency_custody_voor_bitcoin_en_ethereum

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

Het Amerikaanse Fidelity Investments heeft aangekondigd haar cryptocurrency custody service, Fidelity Digital Asset Services LLC (FDAS) in maart te willen lanceren. De uiteindelijke bedoeling is om Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te gaan bewaren voor klanten.
Crypto custody, het bewaren van crypto door een gespecialiseerde partij, is iets waar veel institutionele beleggers op wachten. De lancering van FDAS betekent dat deze er nu komt. De nieuwe service zal naar alle waarschijnlijkheid meer institutionele beleggers en daarmee meer geld naar de crypto-markt halen. Al met al dus goed nieuws voor de koersen!
De custody wordt op dit moment al getest door Fidelity. Een aantal klanten van Fidelity hebben hun digitale activa onder beheer bij FDAS:

We dienen momenteel een select aantal in aanmerking komende klanten. We blijven onze diensten ontwikkelen. In de loop van de komende maanden zullen we meer klanten gaan benaderen op basis van hun behoeften, jurisdictie en andere factoren.

In eerste instantie zal FDAS Bitcoin ondersteunen, maar Ethereum zal daar later aan toegevoegd gaan worden. Hiermee worden de twee grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie ondersteund voor de nieuwe crypto custody service van Fidelity.
Met de introductie van FDAS ontstaat er een aantrekkelijker aanbod qua services die het beleggen op de crypto-markt toegankelijker kunnen maken. Vooral institutionele beleggers zullen hier veel voordeel uit halen. Daarnaast zei CEO Abigail Johnson eerder al groot vertrouwen te hebben in de toekomst van cryptocurrencies:

Ik ben een believer. Ik ben een van de weinigen grote financiële dienstverleners die de hoop omtrent crypto’s nog niet heeft opgegeven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie