Timo Bult Timo Bult
23/07/2021 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2021 11:05

Bitcoin (BTC) koers kan verder herstel inzetten volgens deze twee analisten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers kan verder herstel inzetten volgens deze twee analisten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nu de bitcoin (BTC) koers weer een mooie stuiter heeft weten te maken bij $30.000, is de grote vraag nu of we dan nu eindelijk een duurzaam herstel gaan zien. Twee analisten zagen de afgelopen uren bullish signalen. Een van deze analisten geeft daarom aan te verwachten dat de bodem is gevormd.

De analist CryptoBirb kijkt naar de net unrealized profit/loss (NUPL). Deze indicator (het onderste gedeelte op de witte grafiek) toont de verhouding tussen winsten en verliezen op het Bitcoin-netwerk. Met deze indicator kan worden aangetoond of het netwerk overbought (kans op correctie) of oversold (kans op herstel) is. De analist schrijft hierover in een tweet:

“Past perfect bij een volledige reset op trend en momentum voor $BTC. NUPL suggereert dat het net zo oversold is als in september 2019 of september 2020 toen het bij 6-9k usd handelde. We hebben geluk als we 23-24k gaan zien, maar de markt is klaar voor een grote sprong en een laatste keer omhoog in november-december imo”

Hij haalt hiermee ook de grafiek die analist Will Clemente deelde aan. Hij schrijft dat de OTC Outflow RSI “het sterkste bitcoin koop signaal sinds july vorig jaar” toont. De analist stelt dat dit aantoont dat ‘instituties en rijke personen bitcoin kopen.’

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Elon Musk spreekt zich uit over bitcoin en dogecoin (DOGE)

De stijging lijkt te maken te hebben met nieuws eerder deze week. Elon Musk deed namelijk in gesprek met Twitter CEO Jack Dorsey een aantal interessante uitspraken over bitcoin en een aantal andere altcoins.

Zo zei Musk dat nu ook zijn bedrijf SpaceX bitcoin bezit. Ook lijkt de kans dat Tesla weer bitcoin gaat accepteren als betaalmethode steeds groter te worden. “Hoogstwaarschijnlijk zal Tesla de acceptatie van bitcoin hervatten,” aldus Musk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie