Timo Bult Timo Bult
29/03/2021 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2021 16:44

Bitcoin (BTC) koers knalt door weerstand, gaan we de ATH aanvallen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers knalt door weerstand, gaan we de ATH aanvallen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers bevond zich gisteravond vlak onder een belangrijke weerstand. Voor de bulls was het zaak om deze weerstand overtuigend te breken en gisteravond leek het er eerst even op dat we weer naar beneden gingen. Gelukkig konden de bulls met hulp van wat positief nieuws alsnog doorzetten!

Bitcoin (BTC) breekt de 100-MA, en nu?

Exact 24 uur geleden handelde bitcoin dus onder die belangrijke weerstandszone. Op dat moment was bitcoin ongeveer $56.500 waard, een prijsniveau waar bitcoin gisteren het grootste deel van de dag vlak onder handelde. In het geval de koers alsnog terug zou zakken keken velen naar de 4-uurs 50-Moving Average (MA) als mogelijke steun.

De koers zakte gisteravond in eerste instantie inderdaad terug. Maar de 50-MA hield stand en fungeerde uiteindelijk als springplank. De bitcoin prijs brak zodoende vanochtend alsnog de weerstand bij de 100-MA op de 4-uurs grafiek waar tevens de middellijn van de Bollinger Bands op de dagelijkse grafiek zich bevond. Al met al steeg de koers vanaf het dieptepunt van de afgelopen 24 uur bijna 7% in waarde om bij $58.400 te pieken.

En daar lijkt het feest voor nu even op te houden. Bij $58.000 ligt namelijk meteen het volgende obstakel. Daarbij valt op dat het handelsvolume nog niet echt aantrekt. Dit zijn signalen die men ondanks de stijging in de gaten moet blijven houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $57.670 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Vanochtend publiceerde onze analist Michiel een mooie koersvideo waarin hij zijn kijk op de koers deelt. Wil jij nou elke doordeweekse dag zo’n koersvideo ontvangen? Word dan Insider! De eerste 30 dagen zijn helemaal gratis.

PancakeSwap (CAKE) lanceert, wat zit erachter?

In diezelfde video kijkt Michiel ook naar PankcakeSwap (CAKE), de cryptocurrency van Uniswap concurrent Pancake Swap! De altcoin kwam in ons gesloten Insiders discussiekanaal aan het licht en is sindsdien met 100% in waarde gestegen.

De positieve beweging lijkt voort te vloeien uit het feit dat Pancake Swap enorm hard groeit. Uniswap heeft last van de hoge transactiekosten op Ethereum (ETH) en dus trekt het publiek naar goedkopere alternatieven. Hierdoor is het handelsvolume op Pancake Swap enorm hard gestegen. Hierover lees je meer in dit artikel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie