Timo Bult Timo Bult
08/08/2019 07:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2019 07:35

Bitcoin (BTC) koers test dalende trendlijn, uitbraak mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_test_dalende_trendlijn_uitbraak_mogelijk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na het aantikken van de support op $11.200 begon bitcoin (BTC) aan een nieuwe stijging. De bitcoin-koers wist boven de resistances op $11.500 en $11.800 uit te breken. Op de langere termijn houdt een dalende trendlijn de koers echter vlak onder de $12.000.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $11.845 volgens CoinMarketCap na een stijging van 2,18% in de afgelopen 24 uur. De altcoins in de top 10 blijven opnieuw achter met hier en daar dalingen en stijgingen van minder dan een procent. Er is echter een opvallende stijger.
Binance Coin (BNB) staat met een waarde van $30,33 10,12% in de plus. In de top 3 staat ethereum (ETH) op $225,7 na een daling van 0,10% en ripple (XRP) op $0,3093 na een daling van 1,17%.
Na op 6 augustus even kort boven de $12.000 te hebben gehandeld is bitcoin toch weer onder dit prijsniveau beland. Rond de $12.000 ligt op dit moment een dalende trendlijn die al sinds 27 juni wordt gevormd. Deze lijn vormt sterke weerstand.
Gisteren aan het eind van de middag probeerden de bulls het opnieuw, maar weer bleek de dalende trendlijn te sterk. Wel is te zien dat de lows steeds hoger worden waardoor de koers mogelijk toch boven de dalende trendlijn uit kan gaan breken.
Resistance ligt op dit moment dus bij die dalende trendlijn op $12.000. Mochten de bulls bitcoin boven dit prijspunt uit weten te krijgen dan zal de eerstvolgende weerstand op ongeveer $12.200 liggen waarboven de koers flink kan gaan versnellen.
De eerstvolgende support ligt op dit moment rond $11.800 met daaronder een support op $11.500. Dat is ook het punt waar de uurlijkse 100-Moving Average (MA) zich bevindt. Deze lijn heeft de afgelopen dagen al meerdere keren support geboden en kan dit bij een daling opnieuw bieden.
Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie