Timo Bult Timo Bult
29/06/2020 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2020 18:02

Bitcoin (BTC) koers toont in juni weer meer correlatie met S&P 500

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers toont in juni weer meer correlatie met S&P 500

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De correlatie tussen bitcoin (BTC) en aandelen is weer terug op het niveau waar het in maart stond. Bitcoin’s koersbewegingen gedurende de hevige volatiliteit als gevolg van de uitbraak van het coronavirus kwamen toen erg overeen met die van de S&P 500. In mei leek de correlatie weer af te nemen maar op dit moment stijgt deze weer, aldus The Block.
The Block keek in zijn onderzoek naar de S&P 500 en het BTC/USD-handelspaar. In mei was deze correlatie nog 0, wat inhoudt dat de bitcoin koers geen overeenkomsten vertoonde met de S&P 500. Een negatieve correlatie zou betekenen dat de BTC koers juist een tegenovergestelde beweging zou maken. Dit was bijvoorbeeld in januari nog het geval.
Terwijl in mei de correlatie dus 0 was, steeg deze in juni weer naar 0,31. Dit niveau van correlatie werd voor het laatst in maart gezien. Dit was onder andere de maand waarin vrijwel alle koersen hard onderuit gingen door het coronavirus. Deze correlatie is dan ook niet geheel onverwachts aangezien beleggers uit paniek al hun posities sloten waarbij het niet uitmaakte om welke activaklasse het ging.
Men kijkt vaak naar goud en bitcoin. Bitcoin zou namelijk het “digitale goud” moeten zijn. Goud lijkt weer een beetje terrein te winnen op dit gebied aangezien goud en de S&P 500 op dit moment geen correlatie vertonen. Goud blijft hiermee dus een echte ‘safe haven.’ 
Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de correlatie echter meevalt wanneer we verder uitzoomen. Over een periode van 3 jaar vertoont bitcoin namelijk zeer weinig correlatie met alle andere activaklassen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie