Timo Bult Timo Bult
26/06/2019 08:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2019 08:36

Bitcoin (BTC) koers vestigt nieuwe yearly high vlakbij de $13.000, komt sterke weerstand tegen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_vestigt_nieuwe_yearly_high_vlakbij_de_13000_dollar_komt_sterke_weerstand_tegen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) gisteren nog enigszins stagneerde, is de koers nu hard op weg naar de $13.000. Hiermee is bitcoin in 2019 bijzonder hard gestegen, iets wat de bears nooit voor mogelijk hadden gehouden. De zeepbel knapte en resulteerde in de crypto winter, maar nu lijkt bitcoin er weer bovenop te komen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $12.628 Volgens CoinMarketCap na 11,5% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De marktkapitalisatie komt daarmee op $223,8 miljard. Een grappig feitje is dat de marktkapitalisatie van bitcoin nu even groot is als de marktkapitalisatie van de gehele cryptocurrency-markt enkele maanden geleden. Kortom, de bitcoin bulls houden het positieve momentum in stand!
Door deze snelle stijging van bitcoin is de dominantie van de cryptocurrency gestegen naar 61,8%. Dit houdt in dat de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar $362 miljard is.
BTC brak op 25 juni uit een stijgend driehoekspatroon. Zo’n patroon is vaak een bullish signaal voor een stijging bij uitbraak. Dit was in eerste instantie nog niet het geval, de koers bleef namelijk dichtbij de support op $11.200. Echter begon de koers aan het begin van afgelopen nacht aan een nieuwe prijsrally.
Daarbij vond het bij de $12.000 nog weerstand, echter brak het hier snel doorheen. uiteindelijk vestigde bitcoin een nieuwe yearly high op $12.940, waarmee de $13.000 heel dichtbij komt.
Op het punt waar de koers nu handelt ligt grote weerstand, zoals Crypto Insider David ook aangaf in zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse. Bij doorbraak van dit prijsniveau ligt de volgende belangrijke weerstand pas op $13.600. Corrigeert de koers naar beneden, dan ligt de eerstvolgende support op ongeveer $12.000.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie