Timo Bult Timo Bult
01/09/2021 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2021 07:01

Bitcoin (BTC) koers volgt nog steeds PlanB’s verwachting en meer tweets van analisten!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers volgt nog steeds PlanB's verwachting en meer tweets van analisten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is weer een nieuwe dag in cryptoland en dus hebben we weer een aantal interessante tweets voor je op een rijtje gezet. In deze editie kijken we onder andere naar tweets van bitcoin (BTC) analisten PlanB en Willy Woo. Hoe staan deze vooraanstaande analisten nu in de markt?

Grayscale’s bitcoin ETF-uitstroom op recordlaagte, teken van keerpunt?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

PlanB over bitcoin: “Als een uurwerk”

Te beginnen met PlanB. In juni van dit jaar deelde hij zijn “worst case scenario” waarin hij zei te verwachten dat de bitcoin koers september boven $47.000 zal sluiten. Nu de maandelijkse candle is gesloten zien we dat hij inderdaad gelijk had. Augustus is namelijk op een prijs van $47.156 gesloten. “Als een uurwerk,” aldus de analist die zijn verwachtingen baseert op het stock-2-flow model:

Als we de rest van zijn verwachtingen mogen geloven dan zal de koers in september weer wat gaan zakken naar $43.000 om vervolgens in oktober weer richting de all-time high (ATH) boven $60.000 te stijgen. We gaan het zien!

Advertentie

“Bitcoin boven $46.400 is goed”

Dan een tweet van Nebraskan Gooner. De analist houdt verschillende prijsniveaus in de gaten en stelt dat de bitcoin prijs boven $46.400 positief is. Komt de prijs hieronder terecht dan wordt hij weer nerveus.

Willy Woo is een stuk bullisher en zekerder. Terwijl de technicals er volgens hem voor de korte termijn niet zo goed uitzien, ziet hij op de Bitcoin blockchain investeerders nog steeds bitcoin kopen. “Alle ingrediënten voor een volatiliteits squeeze,” aldus Woo:

“Bitcoin nadert weer een regio met opmerkelijke prijsstabiliteit. Technicals voor korte termijn zijn zwak, terwijl investeerders in op de chain aan het accumuleren zijn.

Alle ingrediënten voor een volatiliteits squeeze. Het breken van 50 is waarschijnlijk een snelle weg naar 60.”

Woo verwacht dat we aan het einde van dit jaar weer een flinke stijging zullen doormaken. Een belangrijke waarschuwing is natuurlijk om niet enkel af te gaan op wat andere mensen zeggen. Meer leren over crypto, het investeren erin en wil je analisten direct vragen kunnen stellen? Word dan Insider!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie