Timo Bult Timo Bult
20/06/2021 16:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2021 16:36

Bitcoin (BTC) analist PlanB deelt zijn ‘worst case scenario’ voor 2021, dit is zijn prijsverwachting!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) analist PlanB deelt zijn 'worst case scenario' voor 2021, dit is zijn prijsverwachting

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Zoals vanmiddag op Crypto Insiders gelezen kon worden is de bitcoin (BTC) prijs alsnog een trede lager afgedaald. Bitcoin kwam zodoende onder de $34.000 terecht en de paniek die de afgelopen maand is ontstaan zit er nog altijd goed in. PlanB publiceerde vandaag zijn worst case scenario voor de komende maanden. Wat verwacht de Nederlandse analist?

PlanB staat bekend om het toepassen van het stock-to-flow (S2F) model op de bitcoin prijs. Dit model kijkt naar de instroom van nieuwe bitcoins en de al bestaande bitcoins op de markt. Gebaseerd op het principe dat bitcoins schaarser wordt, kan de prijs volgens hem gaan stijgen. Zijn model is al jaren relatief correct gebleken zonder al te grote afwijkingen.

Voor degenen die de afgelopen weken de moed een beetje zijn verloren, heeft PlanB een tweet gedeeld die weer wat hoop geeft. In zijn tweet deelt hij de volgende bitcoin prijsverwachting:

In zijn “worst case scenario” staat de bitcoin prijs in augustus weer boven $47.000. In juni en juli zouden er echter nog fundamentele redenen zijn voor een zwakke koers, al noemt de analist niet welke fundamentele redenen dat zijn. De huidige dalingen zijn echter het gevolg van “Elon Musk’s energie FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) en het Chinese mining verbod.”

In september zien we volgens PlanB weer een kleine daling terug naar $43.000 om vervolgens in oktober weer richting de all-time high (ATH) zone van $63.000 te stijgen. Volgens zijn model zal bitcoin in december boven de $100.000 uitkomen met een prijs van tenminste $135.000. Zal deze ontwikkeling de oorzaak zijn van de volgende bullrun?

Het is opvallend dat dit zijn worst case scenario is gezien de alsnog forse stijging dit jaar. In reactie op een van zijn volgers deelt PlanB ook zijn best case scenario, die nog een stuk positiever is voor het eind van dit jaar.

“OK, een hint: best case voor december $450.000.”

Ondanks dat het model van PlanB tot nu toe heel is gebleven is het uiteraard belangrijk om te onthouden dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Hulp nodig bij traden, of wil je meer leren over crypto en vragen stellen aan onze ervaren Crypto Coaches? Word Insider en probeer de eerste 30 dagen helemaal gratis uit!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie