Timo Bult Timo Bult
26/09/2019 06:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:21

Bitcoin (BTC) koers vormt dalende trendlijn, altcoins stijgen licht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers vormt dalende trendlijn, altcoins stijgen licht

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft na het afglijden richting de $8.000 support gevonden bij $8.200. Sindsdien is de bitcoin koers weer iets omhoog gaan handelen, echter vormt BTC op de uurlijkse grafiek een dalende trendlijn die voor weerstand kan gaan zorgen. De altcoins zien op hun beurt weer een licht herstel.
Zo staat ethereum (ETH) 0,5% in de plus waarmee het naar een waarde van $170,2 stijgt. Ripple’s (XRP) herstel is nog iets beter. XRP staat namelijk 2,2% in de plus met en waarde van $0,2451. De grootste stijger is stellar (XLM). De nummer 10 altcoin staat met een waarde van $0,0589 bijna 6,9% in de plus.
De marktkapitalisatie is nagenoeg gelijk gebleven de afgelopen 24 uur. Gister was de crypto-markt nog $222,7 miljard waard, nu is dat $221,6 miljard. Door het lichte herstel bij de altcoins neemt de bitcoin dominantie iets af tot 68,45.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Waar de altcoins op dit moment licht in de plus staan, staat bitcoin met een waarde van $8.444 volgens CoinMarketCap bijna 1% in de min. Afgelopen nacht piekte BTC echter nog even en vormde het een swing high van $8.659.
crypto-insiders_telegram_banner
In de uren erna zakte de bitcoin koers echter weer terug richting de $8.300 waar het sindsdien dicht bij in de buurt is blijven handelen. Op de uurlijkse grafiek vormt bitcoin op dit moment een dalende trendlijn. Deze lijn kan ongeveer bij $8.600 voor weerstand gaan zorgen. Lukt het de bulls de koers boven deze lijn en de weerstand bij $8.600 uit te krijgen, dan zal op $8.800 het volgende obstakel liggen.
Op dit moment is de support op $8.200 belangrijk. Een doorbraak hier doorheen kan betekenen dat BTC versnelt richting de $8.000. Mocht de koers ook hier doorheen zakken dan kan de koers richting de $7.500 dalen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie