Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2020 11:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2020 11:36

Bitcoin (BTC) koersvolatiliteit keert terug zodra correlatie aandelenmarkt afneemt, zegt onderzoeker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koersvolatiliteit keert terug zodra correlatie aandelenmarkt afneemt, zegt onderzoeker

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De volatiliteit van de koers van bitcoin (BTC) is in jaren niet zo laag geweest. De BTC-koers beweegt zich over het algemeen zijwaarts de afgelopen tijd en heeft moeite om uit het bereik tussen $9.000 en $9.500 te breken.
Dit is voor veel handelaren frustrerend, vooral omdat de koers zo snel herstelde na de enorme klap in maart vanwege de coronacrisis. Volgens een recent rapport van Ecoinometrics zou hier binnenkort verandering in moeten komen, zolang er geen “structurele verandering” zullen plaatsvinden, en dat verwacht de auteur ook niet:

Het argument komt neer op iets eenvoudigs. Historisch gezien is de huidige volatiliteit erg laag. Dus tenzij er een structurele verandering in de markt plaatsvindt, zou de volatiliteit terug moeten komen. En met een hogere volatiliteit komt er een uitbraak.

Aldus het rapport van Ecoinometrics, dat verwacht dat de komende tijd echter niet veel zal veranderen. Langzamerhand zal de kans dat de grenzen van dit nauwe bereik getest zullen worden toenemen, al is de analist onzeker welke kant dit op zal zijn.
Econoimetrics verwacht dat de volatiliteit wellicht terugkeert zodra de correlatie tussen bitcoin en aandelenmarkt als de S&P 500 weer afneemt. Enkele grote transacties van bitcoin whales, mensen met een grote hoeveelheid BTC in handen, kunnen hier al voor zorgen:

Ik zou verwachten dat deze hoge correlatie afneemt wanneer de volatiliteit terugkeert naar Bitcoin. Daar zijn we maar een paar walvishandel van verwijderd.

Bloomberg meldde onlangs dat handelaren erop gokken dat centrale banken binnenkort nieuwe stimuleringspakketten zullen aankondigen. Anders zal de aandelenmarkt weer crashen en wellicht vervolgens ook de BTC-markt.
Vorige week zei Paolo Ardoino, CTO van cryptocurrency-exchange Bitfinex, dat high frequency trading (HFT) de reden is voor de lage volatiliteit op de crypto-markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie