Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) zal weer crashen zonder nieuw stimuleringspakket, beleggers gokken op nieuwe maatregelen

Toen het coronavirus uitbrak in het Westen kregen de meeste financiële markten een behoorlijke klap te verduren, waaronder die van bitcoin (BTC). Ter ondersteuning van de economie en voornamelijk om de aandelenmarkten te redden, introduceerden meerdere landen in de wereld stimuleringspakketten ter waarde van vele miljarden.

Ook in de Verenigde Staten worden door de centrale bank, de Federal Reserve, enorme bedragen bijgedrukt. Deze quantitative easing (QE) zou inmiddels al meer dan een biljoen bedragen in de VS, terwijl vele bedrijven alsnog failliet gaan en mensen massaal hun baan verliezen. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan het aantal faillissementen van kleine en middelgrote bedrijven de komende tijd verdrievoudigen:

- Advertentie -

Een aantal van deze stimuleringspakketten loopt binnenkort ten einde in de VS. Handelaren maken zich zorgen dat dit kan betekenen dat dan de aandelenmarkten weer zal instorten als in maart gebeurde. En dat zou kunnen betekenen dat ook bitcoin en de rest van de cryptocurrency-markt weer zullen crashen, zoals ook Crypto Insider Michiel vanochtend nog in zijn column benoemde.

De correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 ligt op zijn hoogste punt ooit. Tegelijkertijd ligt de volatiliteit van de BTC-koers het laagst in jaren en wordt het marktsentiment onder analisten langzamerhand bearish. Ondertussen zet de verspreiding van COVID-19 hard door in de VS.

Bloomberg meldt dat beleggers erop gokken dat de Fed nieuwe stimuleringspakketten zal aankondigen en pas net begonnen is met het opkopen van obligaties. Daar zou bitcoin wellicht ook van kunnen profiteren, in elk geval op de korte termijn.

Er wordt echter ook gesproken van een zogenaamde tweede golf van het coronavirus. Bloomberg meldt dat er grote nieuwe uitbraken zijn in India, Zuid-Korea, Hong Kong en Japan. Volgens een onderzoek zegt twee derde van leiders in de gezondheidszorg dat deze pandemie nog door kan zetten tot de tweede helft van 2021 of zelfs langer:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.872,16 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.872,16 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...