Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) prijsvolatiliteit was in de afgelopen 3 jaar niet zo laag, is high frequency trading de oorzaak?

De volatiliteit van de bitcoin (BTC) koers is in drie jaar niet zo laag geweest. De afgelopen maand is de grootste cryptocurrency op de markt niet gelukt om buiten het bereik van $9.000 en $9.500 uit te breken.

- Advertentie -

Volgens Paolo Ardoino, CTO van cryptocurrency-exchange Bitfinex, is de reden hiervoor wellicht high frequency trading (HFT), oftewel hoogfrequente handel. De CTO zegt op 16 juli aan Cointelegraph het volgende:

In crypto zijn we terug in de oude tijd van HFT voordat het de zero-sum game werd die het vandaag is geworden. In crypto kunnen HFT-bedrijven veel geld verdienen door relatief eenvoudige in te spelen op dingen zoals arbitrage tussen exchanges en het benutten van de spreiding tussen de ene beurs en de andere.

Aldus Ardoino. Met HFT is het mogelijk om met behulp van een algoritme grote aantallen transacties uit te voeren in een fractie van een seconde. Alhoewel het allang bestaat in de wereld van cryptocurrencies, wordt deze toename wellicht verklaard doordat steeds meer institutionele investeerders de markt instappen.

Op Bitfinex zouden HFT-bedrijven nu verantwoordelijk zijn voor 80 tot 90 procent van het handelsvolume. Ardoino zegt dat de stijging van HFT leidt tot verhoogde liquiditeit, wat vervolgens leidt tot de lage volatiliteit:

Nu Bitcoin een gevestigde activaklasse wordt, verwachten we dat de hoge volatiliteit die gepaard gaat met cryptocurrency zal afnemen. Er is over het algemeen een omgekeerde correlatie tussen liquiditeit en volatiliteit; d.w.z. een hogere liquiditeit leidt doorgaans tot een lagere prijsvolatiliteit.

De toenemende aanwezigheid van HFT-bedrijven in crypto lijkt meer liquiditeit te brengen naar crypto-beurzen. Dit zorgt voor voldoende orders voor beide kanten van het orderboek en verhoogt de marktefficiëntie, wat bijdraagt aan langdurige consolidatie van lage volatiliteitsprijzen in bitcoin.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.221,78 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.221,78 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...