Kevin Schijven Kevin Schijven
15/07/2020 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2020 13:11

Bitcoin (BTC) logo's nu te zien op NASCAR-auto van Darrell "Bubba" Wallace

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) logo's nu te zien op NASCAR-auto van Darrell Bubba Wallace

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Op de auto van Darrell “Bubba” Wallace, professioneel NASCAR-coureur, zullen voortaan meerdere Bitcoin (BTC) logo’s te zien zijn als onderdeel van een nieuwe sponsorovereenkomst.


Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, onthult op 15 juli de nieuwe look voor de auto van Wallace met sponsoring van de Cash App van Square. Op het nieuwe lakwerk is het bitcoin logootje meerdere malen te zien alsmede de Cash App, de betaal-app van Square dat bitcoin accepteert.
Wallace is momenteel de enige zwarte Amerikaan in NASCAR en tegelijkertijd een van de meest succesvolle ooit. Hij was recentelijk groot in het nieuws voor het aandringen met success dat de confederatievlag wordt verbannen van de sport tijdens de Black Lives Matter protesten. Deze confederale vlag van de zuidelijke staten wordt vaak gezien als een symbool voor racisme.
Ook kwam Wallace in het nieuws toen hij dacht dat hij een touwstrop of beulsknoop vond in zijn garage wat tevens wordt gezien als een symbool van het racisme in de VS. Achteraf bleek het echter om een trekkoord te gaan voor de garagedeur. Dat beviel president Trump niet die vervolgens op Twitter Wallace beschuldigde van de kijkcijfers te laten tanken, terwijl ze juist stegen.
Het is inmiddels bekend dat Dorsey een groot fan is van bitcoin. Hij voegde eerder dit jaar een bitcoin emoji toe op Twitter en noemde recentelijk de white paper van bitcoin “poëzie.” Eind mei bleek uit een onderzoek dat het aantal vermeldingen van bitcoin op Twitter vrijwel exact de marktkapitalisatie van bitcoin nabootst.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement