Timo Bult Timo Bult
03/02/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:55

Twitter voegt Bitcoin (BTC) emoji toe, crypto-community reageert positief

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter voegt Bitcoin (BTC) emoji toe, crypto-community reageert positief

Foto: rafapress/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een eigen emoji op Twitter gekregen. De oprichter en CEO van Twitter, Jack Dorsey, toonde de nieuwe aanwinst op 2 februari middels een tweet. In deze tweet spoort Dorsey Unicode aan om hetzelfde te doen.
Wanneer je nu #bitcoin of #BTC in een tweet schrijft, verschijnt de nieuwe Bitcoin emoji vanzelf in een tweet. De ontwikkeling wordt door veel vooraanstaande figuren binnen de crypto-wereld met open armen ontvangen. Het zou de cryptocurrency namelijk meer bekendheid geven aangezien Twitter ruim 300 miljoen gebruikers heeft.
Twitter CEO Jack Dorsey toont nieuwe Bitcoin emoji aan de wereld
In de tweet spoort Dorsey Unicode aan om ook een emoji toe te voegen. Unicode is de standaard binnen de computerindustrie voor het consistent coderen en weergeven van tekst. Het is onder andere bekend van zijn grote assortiment aan emoji’s die vrijwel overal gebruikt kunnen worden.
Vooralsnog heeft Unicode echter nog geen Bitcoin-symbool aan dit assortiment toegevoegd. De mede-oprichter van Lightning Labs, Elizabeth Stark, reageert op Dorsey’s tweet:


Volgens haar zou Unicode al twee voorstellen hebben afgewezen. Een hoop vooraanstaande figuren binnen de crypto-gemeenschap sporen nu aan om #bitcoin trending te maken. Waaronder TRON CEO Justin Sun:


En de cryptocurrency-exchange Binance:


Wie weet zorgt deze aandacht er nu voor dat Unicode eindelijk een Bitcoin-emoji toevoegt!
Dat Dorsey een Bitcoin-fan is was al langere tijd bekend. Zo is hij ook CEO van Square Crypto. Dit bedrijf werkt op dit moment aan een ontwikkelingskit voor de schalingslaag voor het Bitcoin-netwerk, Lightning Network (LN) genaamd. Hiermee zullen ontwikkelaars makkelijker (LN) kunnen integreren in nieuwe oplossingen.
Onlangs was er ook wat minder crypto-vriendelijk nieuws vanuit de hoek van Twitter. Het platform blokkeerde namelijk de XRP Tip Bot. Hiermee konden gebruikers XRP (XRP) versturen via het platform. De Nederlandse ontwikkelaar Wietse Wind heeft echter al een oplossing voor het probleem gevonden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie