Timo Bult Timo Bult
03/02/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:55

Twitter voegt Bitcoin (BTC) emoji toe, crypto-community reageert positief

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter voegt Bitcoin (BTC) emoji toe, crypto-community reageert positief

Foto: rafapress/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een eigen emoji op Twitter gekregen. De oprichter en CEO van Twitter, Jack Dorsey, toonde de nieuwe aanwinst op 2 februari middels een tweet. In deze tweet spoort Dorsey Unicode aan om hetzelfde te doen.
Wanneer je nu #bitcoin of #BTC in een tweet schrijft, verschijnt de nieuwe Bitcoin emoji vanzelf in een tweet. De ontwikkeling wordt door veel vooraanstaande figuren binnen de crypto-wereld met open armen ontvangen. Het zou de cryptocurrency namelijk meer bekendheid geven aangezien Twitter ruim 300 miljoen gebruikers heeft.
Twitter CEO Jack Dorsey toont nieuwe Bitcoin emoji aan de wereld
In de tweet spoort Dorsey Unicode aan om ook een emoji toe te voegen. Unicode is de standaard binnen de computerindustrie voor het consistent coderen en weergeven van tekst. Het is onder andere bekend van zijn grote assortiment aan emoji’s die vrijwel overal gebruikt kunnen worden.
Vooralsnog heeft Unicode echter nog geen Bitcoin-symbool aan dit assortiment toegevoegd. De mede-oprichter van Lightning Labs, Elizabeth Stark, reageert op Dorsey’s tweet:


Volgens haar zou Unicode al twee voorstellen hebben afgewezen. Een hoop vooraanstaande figuren binnen de crypto-gemeenschap sporen nu aan om #bitcoin trending te maken. Waaronder TRON CEO Justin Sun:


En de cryptocurrency-exchange Binance:


Wie weet zorgt deze aandacht er nu voor dat Unicode eindelijk een Bitcoin-emoji toevoegt!
Dat Dorsey een Bitcoin-fan is was al langere tijd bekend. Zo is hij ook CEO van Square Crypto. Dit bedrijf werkt op dit moment aan een ontwikkelingskit voor de schalingslaag voor het Bitcoin-netwerk, Lightning Network (LN) genaamd. Hiermee zullen ontwikkelaars makkelijker (LN) kunnen integreren in nieuwe oplossingen.
Onlangs was er ook wat minder crypto-vriendelijk nieuws vanuit de hoek van Twitter. Het platform blokkeerde namelijk de XRP Tip Bot. Hiermee konden gebruikers XRP (XRP) versturen via het platform. De Nederlandse ontwikkelaar Wietse Wind heeft echter al een oplossing voor het probleem gevonden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie