Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) maakt weer een grote beweging, ethereum (ETH) en bitcoin SV...

Bitcoin (BTC) maakt weer een grote beweging, ethereum (ETH) en bitcoin SV (BSV) dalen

- Advertentie -

Twee dagen geleden was te zien hoe de bitcoin (BTC) koers in enkele uren tijd meer dan 9 procent in waarde steeg, om vervolgens weer net zo hard terug te zakken. In de afgelopen 24 uur vond er opnieuw een flinke stijging plaats waarmee bitcoin de weerstand bij $7.000 kon testen.

Bitcoin maakt opnieuw grote beweging

Gisterochtend begon de BTC koers weer flink te stijgen. Ditmaal werd een high van $7.050 bereikt, een stuk lager dan de eerdere high van $7.292. Na het testen van de $7.000 dook bitcoin weer omlaag om uiteindelijk weer onder het prijsniveau van $6.800 terecht te komen.

Hier handelt bitcoin sinds eind gistermiddag vlak onder. De $6.800, dat nu weerstand vormt, werd sindsdien zo’n drie keer getest. Op het moment van schrijven nadert bitcoin dit prijsniveau opnieuw en mogelijk vindt er dus weer een test plaats. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.781 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Mocht bitcoin uit weten te breken dan zou bij ongeveer $6.950 het volgende obstakel liggen. Hier bevindt zich namelijk de weerstandslijn van een symmetrisch driehoekspatroon waar bitcoin sinds begin april binnen handelt. De supportlijn van dit patroon bevindt zich op dit moment bij $6.700. Hieronder ligt bij $6.600 een belangrijke steun, hier bevindt zich op dit moment ook de 100-uurs Moving Average (MA).

Ethereum (ETH) in de min, ripple (XRP) nagenoeg gelijk

Ten slotte is de situatie bij de altcoins wisselvallig. Zo staat ethereum (ETH) 1,2 procent in de min waarmee de grootste altcoin naar een waarde van $142,80 zakt, aldus CoinMarketCap. Ripple (XRP) ziet daarentegen ten opzichte van 24 uur geen verschil. XRP daalt namelijk 0,05 procent in waarde en blijft daarmee $0,1802 waard.

Bitcoin cash (BCH) toont ook geen grote beweging en staat 0,3 procent in de min. BCH komt hiermee op een waarde vna $237,40 te staan. De grootste daler binnen de top 10 na bitcoin is op dit moment bitcoin SV (BSV). BSV daalde 2,1 procent in waarde en is nu $177,30 waard.

Vrijdag 10 april om 20:00 uur organiseren we een Ask Me Anything (AMA) sessie met David en Michiel. Stel je vragen en discussieer live met ons mee!

Afgelopen maand hebben we kunnen aanschouwen – zo medio maart – dat de koers van bitcoin meeging in de leegstroom van beurzen wereldwijd. Kan bitcoin na deze pullback de rug rechten? Lees verder in de analyse van Michiel!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...