Bitcoin (BTC) stijgt in enkele uren tijd meer dan 9 procent in waarde, dit is mogelijk waarom

Het waren weer 24 volatiele uren voor bitcoin (BTC). De BTC koers steeg gisteravond binnen vier uur tijd plotseling meer dan 9 procent in waarde. Deze piek is ook terug te zien bij de meeste altcoins, welke ook vandaag weer groene cijfers tonen.

Bitcoin (BTC) shortcontracten geliquideerd

- Advertentie -

De bitcoin koers bevond zich 24 uur geleden vlak boven het prijsniveau van $6.600. Na een aantal uren zijwaarts handelen en een aantal tests van de support bij $6.600, begon BTC aan het einde van de middag plotseling te stijgen.

Zodoende werd de weerstand bij $6.800 zonder al te veel moeite doorbroken waarna BTC verder steeg. Een uiteindelijke high werd gevormd bij $7.292 waarna bitcoin weer net zo hard terugzakte. Wel bevindt bitcoin zich op dit moment vlak boven de $6.800. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.812 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Een reden voor de opvallende stijging ligt hoogstwaarschijnlijk in de hoek van de bitcoin futures. Beleggers die met futures handelen doen dit vaak met een leverage. Hierdoor ligt het handelsvolume op exchanges als BitMEX veel hoger dan het handelsvolume op de spotmarkten. Door de stijgende bitcoin koers werden shortcontracten ‘gesqueezed’ wat voor de liquidatie van een grote hoeveelheid shortcontracten zorgde:

Ethereum (ETH), ripple (XRP) en bitcoin cash (BCH) weer in de plus

Naast bitcoin, dat volgens CoinMarketCap 2,8 procent in de plus staat, laten ook de altcoins vandaag weer stijgingen zien. Zo staat ethereum (ETH) op het moment van schrijven 4 procent in de plus waarmee het naar een waarde van $142,70 stijgt.

- Advertentie -

Ripple (XRP) ziet eveneens een stijging, al is die niet zo sterk als die van ether en BTC. XRP staat 1,7 procent in de plus en is daarmee nu $0,1795 waard. Bitcoin cash (BCH) stijgt 5,2 procent in waarde en is $237,30 waard. Zijn grote rivaal, bitcoin SV (BSV), is de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies. BSV steeg de afgelopen 24 uur met 6 procent naar een waarde van $178.

Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.862,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.935,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.983,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.987,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.126,00 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...