Timo Bult Timo Bult
02/04/2020 07:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2020 07:25

Bitcoin (BTC) koers 'bounced' terug boven weerstandsniveau, altcoins als bitcoin cash (BCH) mooi in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers 'bounced' terug boven weerstandsniveau, altcoins als bitcoin cash (BCH) mooi in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur weer een aantal grote bewegingen gemaakt. Zodoende is bitcoin weer boven de $6.400 terechtgekomen en handelt de koers nu onder de weerstandszone bij $6.800. Ook de altcoins zagen de afgelopen 24 uur mooie stijgingen.

Bitcoin (BTC) koers

Zo’n 24 uur geleden bevond bitcoin zich rond het prijsniveau van $6.280 op cryptocurrency-exchange Coinbase. In de loop van de dag zakte BTC verder terug. Aan het einde van de middag bereikte bitcoin uiteindelijk een low van $6.160, waar ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich ongeveer bevindt, vanaf waar de koers het herstel kon inzetten.
En dit herstel was behoorlijk sterk. In ongeveer vijf uur tijd steeg BTC naar een high van $6.767. Daar handelt bitcoin nu al een tijdje in de buurt. Met de recente opleving is de koers door de weerstand bij $6.600 gebroken, welke nu als support kan gaan fungeren.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.650 op Coinbase. De eerstvolgende support ligt dus ongeveer bij $6.600, waar BTC vanochtend vroeg al eens steun wist te vinden. Voor de korte termijn ligt bij $6.800 het eerstvolgende obstakel.
Uit onderzoek van crypto-marktanalysebedrijf Skew Markets blijkt dat de kans dat bitcoin een nieuwe recordprijs zal bereiken maar klein is. Skew stelt dat er dit jaar maar een kans van 4 procent is dat bitcoin zijn vorige recordprijs van $20.000 zal doorbreken.

Bitcoin cash (BCH) sterkst stijgende top 10 altcoin

Ook bij de altcoins zijn mooie stijgingen te zien. Zo staat ethereum (ETH) 3,7 procent in de plus waarmee de grootste altcoin naar een waarde van $137,80 stijgt, aldus CoinMarketCap. Ripple (XRP), de nummer drie cryptocurrency, stijgt met 2,3 procent naar een waarde van $0,1773. Op plek vijf is de grootste stijgende altcoin te vinden; bitcoin cash (BCH). BCH steeg de afgelopen 24 uur met 4,4 procent in waarde en is daarmee nu $226,40 waard.
Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie