Timo Bult Timo Bult
01/04/2020 07:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2020 07:56

Bitcoin (BTC) zakt weer onder support, Toilet Paper Token (TPT) meer dan 1.000% in de plus!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zakt weer onder support, Toilet Paper Token (TPT) meer dan 1.000 procent in de plus!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De laatste twee dagen van de maand maart handelde bitcoin (BTC) vlak boven de $6.400. Afgelopen nacht is de BTC koers daar echter weer onder beland. Daarnaast zien we een opvallende nieuwe token, het Toilet Paper Token (TPT), flink in de plus staan!
Te beginnen met bitcoin. De grootste cryptocurrency wordt op cryptocurrency-exchange Coinbase op dit moment voor $6.336 verhandeld. Bitcoin handelt daarmee dus weer onder de $6.400, het prijsniveau dat de afgelopen twee dagen nog steun bood.
Afgelopen nacht rond 02:00 daalde de bitcoin koers door deze support en bereikte het een low van $6.260 op Coinbase. Vervolgens kon BTC weer iets stijgen en de $6.400 testen, waar de koers afsloeg en weer wat in waarde daalde.
Op dit moment vormt de $6.400 het eerstvolgende obstakel. Op de 4-uurs grafiek zijn daarnaast wat bearish signalen te zien. Zo is de Relative Strength Index (RSI) door de 50 gezakt en staat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op het punt om een bear cross te vormen. De volgende support bij ongeveer $6.200 is dus belangrijk om in de gaten te houden. Hier bevindt zich ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA) ongeveer op dit moment.

Toilet Paper Token dik in de plus, altcoins bewegen horizontaal

Wanneer we op CoinMarketCap kijken zien we een opvallende nieuwe binnenkomer; het Toilet Paper Token. Het token staat op dit moment maar liefst 1.123,95% in de plus! Als je baalt dat je de boot hebt gemist met dit token, geen zorgen. Het gaat namelijk om een 1 april grap met een knipoog naar de hamsterende mensen die blijkbaar vooral toiletpapier nodig hebben in deze tijd van crisis. In de “Wipe Paper” van het token valt te lezen:

Het bezit van TPT verzekert de integriteit van de veger en de eerlijke verdeling van toiletpapier wereldwijd, wat uiteindelijk bijdraagt aan de missie van TPT: de mensheid redden van een neerwaartse terugval naar de eerste twee niveaus van de Piramide van Maslow.

Ten slotte kijken we nog even naar de wat serieuzere zaken. Ethereum (ETH) is qua prijs weinig veranderd ten opzichte van 24 uur geleden. De altcoin staat 0,2% in de plus en is nu $132,76 waard. Ripple (XRP) toont een vergelijkbare stijging en is nu $0,1732 waard.
Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie