Timo Bult Timo Bult
30/03/2019 16:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2019 16:19

Bitcoin (BTC) maakt zich op voor grote prijsbeweging, lage volatiliteit op crypto-markt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_maakt_zich_op_voor_grote_prijsbeweging_lage_volatilteit_op_crypto_markt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De waarde van bitcoin (BTC) is op het moment nagenoeg gelijk aan wat BTC 24 uur geleden waard was. De lage volatiliteit suggereert een mogelijk sterke beweging voor zowel bitcoin als andere cryptocurrencies.
Op dit moment is bitcoin met een daling van 0,19% $4.088 waard op CoinMarketCap. Bitcoin is in de afgelopen vier dagen vanaf de support op $3.939 op de 1H-grafiek van Bitfinex langzaam weer boven de $4.000 uitgestegen. Nadat het een keer de resistance op $4.200 aantikte zakte BTC weer iets terug.
Nu lijkt de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie rond het prijsniveau van $4.150 te consolideren. Met een prijs die nagenoeg gelijk is aan de prijs van 24 uur geleden is het onduidelijk welke richting de koers uiteindelijk zal uitbreken.
In het geval de bulls BTC naar boven weten te drijven dan zijn de resistances op $4.200 en $4.300 belangrijk om in de gaten te houden. De belangrijkste support niveaus liggen op dit moment op ongeveer $4.000 en daaronder $3.950.
Bitcoin is overigens niet de enige cryptocurrency die aan het consolideren is. Vrijwel de hele top 10 boekt kleine winsten of verliezen, met als grootste verliezer EOS (-2,25%). Op dit moment is de grootste stijger Ripple’s XRP. Dit kan mogelijk te maken hebben met het feit dat een grote Indiase bank zich onlangs aansloot bij RippleNet.
Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin? Morgen verschijnt de wekelijkse analyse van Crypto Insider David weer. Lees hier zijn laatste analyse van afgelopen maandag.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie