Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
30/03/2019 14:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:08

Grote Indiase bank sluit zich aan bij Ripple’s RippleNet

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De Indiase Federal Bank heeft aangekondigd dat het Ripple’s technologie zal gaan gebruiken voor internationale overboekingen. Dit kondigde de bank op 28 maart aan middels een brief aan de Bombay Stock Exchange (BSE).
Het Ripple-protocol biedt financiële instellingen een platform waarop internationale overboekingen vrijwel direct kunnen worden voldaan. Ripple hoopt hiermee een alternatief te bieden voor het verouderde SWIFT-netwerk.
Ripple biedt verschillende services op basis van het betalingsprotocol. Zo is er xRapid en xCurrent. Het is onwaarschijnlijk dat Federal Bank xRapid zal gaan gebruiken aangezien XRP hier een essentieel onderdeel van is. De Indiase centrale bank verbiedt sinds vorig jaar bedrijven zaken te doen met crypto- en blockchain-bedrijven.
Echter kunnen banken het Ripple-netwerk ook gebruiken zonder de cryptocurrency XRP. Met xCurrent kunnen banken transactie-informatie via het netwerk verzenden. Daarmee kunnen fiat-valuta alsnog direct worden verzonden.
Federal Bank is een van de grootste private banken in India. Het heeft naar verluidt een marktaandeel van 15% in de markt voor internationale overboekingen. Aangezien veel Indiase mensen in het buitenland werken is deze markt relatief groot in India.
De stap van de bank om zich bij RippleNet te voegen is waarschijnlijk onderdeel van een groter project dat de bank onderneemt. Het wil dat marktaandeel van 15% namelijk verder uitbreiden met behulp van nieuwe technologieën. Daarnaast zou de samenwerking met Ripple de bank helpen “om nieuwe markten te verkennen waar Ripple agressief nieuwe partnerschappen aangaat.”
De native cryptocurrency van het Ripple-protocol lijkt op dit moment nog niet te reageren op het nieuws. Ripple heeft al een groot aantal partners waaronder institutionele banken. Op dit moment is XRP $0,313 waard na 1,50% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.
Ripple, xRapid, xCurrent; hoe zit dat nou precies? Lees hier meer over hoe de producten van Ripple heten en waar ze voor zijn ontwikkeld.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie