Shane Kuijpers
19/05/2021 21:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 21:10

Bitcoin (BTC) massaal verkocht na koers crash, maar zijn er ook nog ‘hodlers’?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) massaal verkocht na koers crash, maar zijn er ook nog ‘hodlers’?

Bitcoin (BTC) is vandaag gigantisch gekelderd en de crypto wereld staat op zijn kop. Zo’n beetje alle grote exchanges en platformen konden de extreme online drukte niet aan. Drukte die gepaard ging met de paniek die vandaag heerste. Die paniek zorgde ook al voor de grootste BTC inflow ooit op Binance.

Betekent deze grootse uitverkoop het einde voor de bitcoin of is er nog vertrouwen te vinden? Nadat de echte paniek weer enigszins gezakt was is dat laatste op dit moment nog wel het geval, zo blijkt na een rondje op Twitter.

Elon Musk liet vandaag uiteraard iets van zich horen en suggereerde met een cryptische tweet dat Tesla ‘diamond hands’ zou hebben. Daarmee lijkt het er op dat het bedrijf van de Zuid-Afrikaan ook na deze dump zijn BTC in bezit houdt.

Michael Saylor, net als Musk uitgesproken over bitcoin, behoudt zijn gehele portfolio, zoals in onderstaande tweet te zien is. Alle bedrijven in zijn bezit hebben nu gezamenlijk maar liefst 111,000 BTC op de balans staan.

Saylor is CEO van MicroStrategy en heeft al meermaals zijn vertrouwen in bitcoin uitgesproken. Iets wat onder andere onderbouwd werd door een investering van $1 miljard vorig jaar.

Gisteren werd bekend dat Saylor toen al een nieuwe voorraad bitcoin had aangeschaft. Het leek op dat moment een mooi instapmoment omdat BTC toen ook al aan het ‘dippen’ was, maar daar kwam vandaag dus nog een flinke klap bovenop.

Desondanks is het voor de toekomstige koers van de bitcoin een goed teken dat mensen als Saylor de dip keer op keer blijven bijkopen. Dat gebeurt niet als het vertrouwen in de digitale munt weg is en dat moet de burger moed geven.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie