Shane Kuijpers
01/07/2021 12:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2021 12:32

Bitcoin (BTC) mining nu toch echt verleden tijd in Yunnan, China, hash rate daalt verder af

Nieuws
Bitcoin (BTC) mining nu toch echt verleden tijd in Yunnan, China, hash rate daalt verder af

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Yunnan is de volgende provincie in China waar bitcoin (BTC) mining verboden is geworden. Er heerste enige tijd wat onduidelijk omtrent mining in Yunnan, maar vorige maand werd al gemeld dat het verbod er ging komen. Nu is het dus echt zo ver.

Kevin Zhang, vicepresident van miningbedrijf Foundry, wist dit dankzij een anonieme bron te melden. Het harde optreden vond plaats op de vooravond van het 100-jarig jubileum van de Communistische Partij van China, dat op 1 juli is. 

Yunnan was een van de voornaamste mining hubs van China, samen met Sichuan. Dat komt omdat de provincie een overvloed heeft aan waterkracht. Waterkrachtcentrales werden veel ingezet voor bitcoin mining, maar dat is vanaf nu dus verleden tijd.

Begin juni werd al bekend dat het het Yunnan Energy Bureau alle mining vestigingen zou inspecteren, aldus China Star Market. Van een algeheel verbod was toen nog geen sprake, al werd die mogelijkheid wel benoemd. Een kleine maand later is het er dan toch van gekomen. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin mining verleden tijd in China

Nu bitcoin mining ook officieel verboden is in Yunnan is eigenlijk heel de industrie weg uit China. Provincies als Qinghai en het eerder genoemde Sichuan gingen al voor. De schatting van Zhang dat ongeveer 90% van alle crypto miners in China gestopt zouden zijn voor 1 juli was dus vrij accuraat.

Vorige maand was al te lezen op Crypto Insiders, dat bitcoin mining fabrikant Bitmain gaat stoppen met de verkoop van hun rigs aan particulieren, al dan niet tijdelijk. Door het massaal verbannen van BTC mining in China is er nu veel tweedehands apparatuur op de markt. De verkoopprijs van nieuwe machines is hard gekelderd en de vraag is er niet.

Mining pools uit China (en bijbehorende apparaten) zoeken nu een nieuwe locatie en die lijken ze al veelvuldig gevonden te hebben in onder andere Texas en Kazachstan. Inmiddels bevindt de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk zich op een niveau dat voor het laatst vorig jaar mei werd gezien.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie