Roy van Krieken Roy van Krieken
11/10/2021 18:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2021 18:36

Bitcoin (BTC) netwerk behaalt nieuw record: Verwerkt $31 miljard aan transacties in een dag tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) netwerk behaalt nieuw record Verwerkt $31 miljard aan transacties in een dag tijd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vorige week op 6 oktober heeft het Bitcoin (BTC) netwerk een nieuwe grote mijlpaal bereikt. Deze dag werden er namelijk $31 miljard aan transacties verwerkt op dit netwerk en dit betekende een nieuw record. 

Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin doet goede zaken

Dit laat zien dat het Bitcoin netwerk in een jaar tijd explosief in activiteit is gegroeid. Aan het begin van het vorige jaar was de gemiddelde dagelijkse hoeveelheid transacties op het netwerk namelijk ongeveer een factor 40 lager.

Zelfs tijdens de piek van de bullrun van dit jaar kwam het dagelijkse handelsvolume geen enkele dag in de buurt van het nieuwe record van 6 oktober vorige week.

Volgens enkele vooraanstaande analisten binnen de wereld van cryptocurrencies laat dit zien dat de crypto industrie steeds dominanter aan het worden is. Het globale decentrale betalingssysteem wordt steeds belangrijker in de wereldwijde financiële omgeving.

Advertentie

MasterCard en Visa

Analist Willy Woo maakt de interessante vergelijking met de betalingsgiganten MasterCard en Visa. Volgens Woo doet het Bitcoin netwerk namelijk niet onder voor deze twee enorme bedrijven als het op transacties per seconde aankomt.

Woo stelt dat MasterCard in de Verenigde Staten zo’n $55.000 per seconde aan transacties verwerkt. Visa verwerkt er een stuk meer met ongeveer $130.000 per seconde. Bitcoin troeft beide echter overweldigend af met maar liefst $190.000 aan transacties per seconde.

Populaire bitcoin app Strike lanceert in Nederland en rest van EU
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin adoptie

Uiteraard komt dit nieuwe record van het Bitcoin netwerk ten tijden van een stroomversnelling van de mate waarin bitcoin en andere cryptocurrencies omarmd worden door bedrijven en zelfs landen.

Uiteraard is de adoptie van bitcoin in El Salvador hier een uitstekend voorbeeld van. Dit Midden-Amerikaanse land schreef een tijdje terug geschiedenis toen zij het eerste land werden waar bitcoin een wettig betaalmiddel werd.

Het is niet onwaarschijnlijk dat deze trend van adoptie zich in de nabije toekomst zal blijven voortzetten. Andere landen in bijvoorbeeld Zuid-Amerika en Azië houden de ontwikkelingen in El Salvador nauwlettend in de gaten en houden alle opties open.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie