Timo Bult Timo Bult
26/12/2020 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2020 17:15

Bitcoin (BTC) nu meer waard dan deze 2 bekende betalingsbedrijven!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nu meer waard dan deze 2 bekende betalingsbedrijven!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) maakt op eerste en tweede kerstdag enorme sprongen! De koers steeg de afgelopen dagen flink en zette record na record neer. Op het moment van schrijven staat de BTC prijs zelfs boven de $25.000! Dit betekent dat bitcoin nu de top 10 van grootste activa nadert.
Een mijlpaal voor Bitcoin is het inhalen van Visa en Mastercard. Visa is ongeveer $460 miljard waard en Mastercard is $332 miljard. Met de huidige prijs is bitcoin maar liefst $477,4 miljard waard.
De waarde van bitcoin wordt berekend middels de actuele prijs per bitcoin vermenigvuldigd met het aantal bitcoins op de markt. Op basis van deze rekensom komt het dus boven Visa en Mastercard te staan, de twee grootste betalingsbedrijven in de wereld.
Hiermee is bitcoin nu de 11e grootste activa ter wereld, aldus Asset Dash. De top 10 ligt nog een aardig eindje omhoog, dat zijn de Class B aandelen van Berkshire Hathaway. Die zijn op dit moment zo’n $531,5 miljard waard.
Wil bitcoin de top 10 betreden dan moet de prijs dus nog ietsje door stijgen. Hiervoor is een prijs van ongeveer $28.000 per BTC nodig.
De lijst wordt aangevoerd door Apple. Het bedrijf achter de iPhone is $2,2 biljoen waard. Daarachter volgt Microsoft met een waarde van $1,6 biljoen.
Of bitcoin ooit dergelijke hoogtes gaat bereiken blijft natuurlijk afwachten. Veel vooraanstaande figuren binnen de sector doen vaak wilde prijsvoorspellingen. In dit artikel lees je drie prijsverwachtingen voor het nieuwe jaar!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie