Timo Bult Timo Bult
26/12/2020 13:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2020 13:53

Bitcoin (BTC) verbetert opnieuw record, nu ook meer dan €20.000 waard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) verbetert opnieuw record, nu ook meer dan €20.000 waard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) heeft de stijging die op 21 december inzette, bekroond met een nieuwe all-time high (ATH)! Gisteren was al te zien hoe bitcoin zijn vorige ATH verbeterde, maar afgelopen nacht deden de bulls er nog een schepje bovenop.

Bitcoin (BTC) zet mooie nieuwe ATH neer

Kort terugblikkend op het afgelopen etmaal is te zien dat bitcoin 24 uur geleden even snel kon stijgen. Op dat moment vormde bitcoin een piek bij $24.660 waarmee dus op dat moment een nieuw record werd neergezet.
In de uren erop zakte de BTC prijs weer wat terug maar bleef de koers boven een aantal belangrijke prijszones handelen. Zodoende begon de prijs gistermiddag opnieuw te stijgen.
Het resultaat was een nieuwe ATH die afgelopen nacht werd bereikt. Op cryptocurrency exchange Coinbase is te zien dat de koers tot precies $25.000 wist te stijgen, een mooi rond bedrag dus. Sindsdien handelt bitcoin vlak onder dit prijsniveau. Tevens heeft bitcoin ook de €20.000 doorbroken!
Een factor waarmee men rekening dient te houden is het handelsvolume. Gedurende de recente stijging is te zien dat er een aantal koopimpulsen waren, maar dat deze impulsen steeds zwakker lijken te worden, met dus een afnemend handelsvolume sinds 21 december. Mocht de koers niet verder kunnen stijgen dan zou daarnaast op de 4-uurs grafiek een bearish divergence op de Relative Strength Index (RSI) bevestigd worden, wat mogelijk een teken is dat de bears kracht aan het winnen zijn.
In de chat van Members liet Michiel vanochtend al weten dat de $25.000 een mogelijke piek is voor de huidige beweging. Naar beneden zal de $23.500 een belangrijke steun kunnen vormen in de vorm van de 4-uurs 50-Moving Average (MA).

Ripple (XRP) zakt opnieuw terug

Het beeld bij de altcoins is op dit moment wat wisselvallig met zowel stijgers als dalers. Ripple (XRP) valt daarbij het meeste op. De altcoin staat namelijk weer dik in het rood.
Ripple zakt met 19% in waarde en nadert zodoende weer de $0,30. De daling na de recente opleving komt waarschijnlijk door negatief nieuws omtrent Bitstamp.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie