Timo Bult Timo Bult
26/12/2020 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2020 09:00

3 bitcoin (BTC) prijsverwachtingen voor 2021

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 bitcoin (BTC) prijsverwachtingen voor 2021

2020 was een jaar met enorm diepe dalen, maar ook enorm hoge pieken voor de bitcoin (BTC) koers. We sluiten het jaar hoogstwaarschijnlijk boven de $20.000, een prijs die wellicht velen niet voor mogelijk hadden gehouden. Maar wat kan de toekomst ons brengen? In dit artikel lees je over drie prijsverwachtingen voor bitcoin!

Rich Dad, Poor Dad auteur: Bitcoin (BTC) naar $50k

De auteur van het bekende boek Rich Dad, Poor Dad, Robert Kiyosaki, is een bekend voorstander van bitcoin. Dit lijkt vooral voort te komen uit zijn afkeer van de manier waarop de Amerikaanse centrale bank met de huidige crisis omgaat. De Federal Reserve print namelijk massaal geld bij waarmee de inflatie toeneemt.
Kiyosaki schreef onlangs in een tweet dat “Amerika in de moeilijkheden zit,” en dat hij blij is dat hij bitcoin heeft gekocht. In 2021 ziet de schrijver een muur van institutioneel geld de markt betreden en noemt hij $50.000 de volgende halte!

PlanB: “zonder twijfel” naar $100.000

En dan is er nog de bekende Nederlandse analist PlanB. Hij is bekend van het toepassen van het Stock-to-Flow (S2F) model op de bitcoin koers. Uit dat model komen enorm hoge bedragen voort.
In een recente tweet schreef de analist dat hij absoluut niet twijfelt aan zijn model en dat hij nog steeds hoge verwachtingen heeft. Hij ziet de koers voor december 2021 een prijs van $100.000 tot $288.000 aantikken!

Citibank managing director: “bitcoin naar $318.000”

En dan is er ten slotte nog de prijsvoorspelling van Thomas Fitzpatrick, een managing director bij het grote Amerikaanse Citibank. Uit een uitgelekte technische analyse, die eigenlijk alleen voor institutionele klanten bedoeld was, blijkt dat hij verwacht dat bitcoin naar $318.000 kan stijgen.
De bankdirecteur noemt bitcoin “het nieuwe goud” en dat de moeder der aller cryptocurrencies een echte 21e eeuwse activa is, terwijl goud een 20e eeuwse activa is. Kortom, mogen we deze vooraanstaande figuren geloven dan heeft bitcoin een mooie tijd voor de boeg.
Dergelijke prijsvoorspellingen moeten natuurlijk altijd met een behoorlijke korrel zout genomen worden. Niemand weet uiteindelijk wat de koers gaat doen in de toekomst, het gaat hier dan ook om verwachtingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie