Kevin Schijven Kevin Schijven
06/09/2021 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2021 15:45

Bitcoin (BTC) of goud? 77% van Russische investeerders kiest voor crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) of goud 77% van Russische investeerders kiest voor crypto

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ook in Rusland worden cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) steeds populairder. Volgens een recent onderzoek van de Association of Forex Dealers (AFD) verdringen ze zelfs traditionele investeringsproducten in het land.

De AFD ondervroeg onlangs 502 Russische investeerders tussen 4 augustus en 24 augustus, de meeste investeerders waren mannen tussen de 25 en 44 jaar oud.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna 77% van de respondenten de voorkeur geeft aan crypto als bitcoin en ether boven meer traditionele investeringen als goud en fiatvaluta. Daartegenover vindt maar 8,8% goud de beste investering. Opvallend is dat 51% van deze groep aangeeft dat zij in crypto investeren voor de lange termijn en maar 8% doet dat voor snelle winst.

23% van de respondenten geeft aan dat zij nog nooit in crypto hebben gehandeld. Van die groep overweegt 77% dat wel in de nabije toekomst alsnog te willen doen. Maar 7,6% geeft aan dat zij compleet tegen dit soort investeringen zijn. 15% is nog onzeker en heeft nog geen beslissing genomen of zij in de toekomst in crypto gaan investeren of niet.

Evgeny Masharov, hoofd van de AFD, zegt dat dit duidelijk aantoont dat Russische investeerders inmiddels crypto als een legitiem investeringsproduct zien en niet maar als een “hype product.” Dat bleek ook al eind vorig jaar uit een ander onderzoek. Toen kwam ook al via een onderzoek van de World Gold Council naar buiten dat crypto populairder is dan goud onder Russische investeerders.

Desondanks is niet iedereen enthousiast over crypto in Rusland. Onlangs haalden een aantal CEO’s van Russische banken uit naar bitcoin en noemde het de “meest risicovolle soort investering” en “nep geld.” De Rusisschie miljardair oligarch Oleg Deripaska reageerde daar later fel op terug.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie