Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) onderwerp van belangrijke vergadering Goldman Sachs

Op 27 mei zal de investeringsbank Goldman Sachs een vergadering houden genaamd “US Economic Outlook & Implications of Current Policies for Inflation, Gold and Bitcoin.” De vergadering zal zich focussen op de macroeconomische trends en hoe dit de financiële markten zal beïnvloeden. Daarnaast zullen Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency centraal staan in deze vergadering.

Door het opkoopprogramma van de fed kijken veel institutionele partijen naar mogelijkheden om te investeren in cryptocurrencies. Federal Reserve voorzitter Jerome Powell waarschuwde in eerste instantie voor dat het tweede kwartaal het slechtste kwartaal ooit zal worden voor het land, maar gaf later in een interview aan dat ze toch manieren hebben om de schade zoveel mogelijk te beperken.

- Advertentie -

Powell zei:

“We kunnen nog veel meer doen. We hebben al lang geen munitie meer. Nee, er is echt geen limiet aan wat we kunnen doen met deze kredietprogramma’s die we hebben.”

Door de extreme maatregelen die genomen worden heeft Goldman Sachs besloten te vergaderen over de gevolgen hiervan, het risico van monetaire inflatie en hoe de wereldeconomie reageert op effecten als Bitcoin en goud.

Hoewel goud ook een goede investering blijkt te zijn tijdens de corona crisis en analisten verwachten dat goud een nieuwe piek zal bereiken aan het eind van het jaar, geeft Grayscale, een van de grootste digital currency asset managers, aan een andere kijkt te krijgen op Bitcoin.

Daarnaast kreeg Bitcoin een enorme vertrouwensboost aangezien Paul Tudor Jones, een hedgefonds manager, aangaf met zijn fonds in bitcoin te willen investeren. Hij zou naar eigen zeggen rond de 1-2% van zijn fonds’ portfolio in Bitcoin willen investeren.

Grayscale reageerde:

“Jones legde de nadruk op Bitcoin als hulpmiddel voor het afdekken van portfolio’s om de snelle expansie van de balans van de Fed en de onhoudbare wereldwijde schuldniveaus te bestrijden. Door zijn overtuiging in Bitcoin te delen, verkende Jones zelfs verschillende activa om de inflatie te bestrijden, waaronder goud, aandelen, staatsobligaties, grondstoffen en valuta’s. In zijn notitie zei Jones bondig: ‘Als ik gedwongen word te voorspellen, is mijn weddenschap [op] Bitcoin.’

Dat Goldman Sachs Bitcoin nu onderdeel maakt van een belangrijke vergadering toont nog maar eens aan dat de institutionele beleggers toch echt wakker beginnen te worden!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.892,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.933,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.956,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.968,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.990,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.933,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.892,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.956,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.968,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.990,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...