Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Oud-Goldman Sachs topman verwacht lange crisis, maakt bitcoin (BTC) onderdeel van zijn portfolio

De voormalige sales leider van Goldman Sachs’ Europese hedgefonds, Raoul Pal, bespreekt tijdens de Lindzanity podcast de huidige economische situatie. Hij verwacht dat het financiële systeem op de lange termijn flinke klappen zal gaan krijgen als gevolg van het coronavirus.

Pal voorspelt tijdens de podcast dat de aandelenmarkt op de korte termijn met nog eens 20 procent onderuit kan gaan. Vervolgens zal er een herstel van 3 á 4 maanden plaatsvinden echter is het de langere termijn waar Pal zich zorgen om maakt. Veel sectoren staan namelijk deels of zelfs volledig stil als gevolg van de pandemie. Pal stelt:

Ik denk dat de balans van waarschijnlijkheden is dat dit een veel langere gebeurtenis is in termen van de economische gevolgen … En ik denk dat het de grootste insolventie-gebeurtenis in de geschiedenis zal worden.

- Advertentie -

Volgens Pal zijn de jongere generaties aangetast door de crises in 2000 en 2008 waardoor zij het huidige systeem niet langer vertrouwen. Pal legt uit:

Zij zullen met enige argwaan kijken naar het pensioenstelsel dat hierin zal falen. Ze zullen naar de effectenmarkten kijken en denken ‘dit is gewoon niet voor mij’. Ze zullen andere meningen hebben over risico’s en besparingen dan voorgaande generaties.

Pal gaat verder:

Millennials hebben al last van de littekens veroorzaakt in 2000 en 2008. Ze vertrouwen het financiële systeem niet … Ze zullen afwijzen wat hen te wachten staat en ze zullen nieuwe en andere dingen omarmen.

Ten slotte maakt Pal bekend hoe zijn portfolio er voor de komende 12 maanden uitziet. Niet geheel onverwachts bestaat het vooral uit “veilige havens” zoals bitcoin (BTC):

Van het liquide netto contant geld dat ik beschikbaar heb is mijn toewijzing waar ik de komende 12 maanden, misschien langer, in wil zitten: 25% bitcoin, 25% goud, 25% contant geld en 25% handelskansen.

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.004,39 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.004,39 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...