Rico Engelbarts
16/05/2020 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2020 13:15

Bitcoin (BTC) koersbeweging komt 76% overeen met bullish beweging in 2015

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koersbeweging komt 76% overeen met bullish beweging in 2015

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) de grens van $10.000 voor de tweede keer testte, werd duidelijk dat een uitbraak moeilijk gaat worden. Vele denken nu dat dit niveau voor bulls te moeilijk is om te doorbreken en dat we nu grote kans hebben op een bearish trend.
Koop 1000 euro aan bitcoin zonder commissie bij Bitvavo!
Toch denkt de analist “Polar Hunt” daar anders over. In een tweet die hij recent plaatste geeft hij aan dat de prijsactie van bitcoin erg veel lijkt op de prijsactie die bitcoin doormaakte vlak voor de bullmarkt waarbij bitcoin van $500 naar $20.000 steeg in anderhalf jaar. Zijn analyse gaf aan dat de prijsactie van november tot nu voor 76% vergelijkbaar is als de prijsactie die we zagen rond de bodem van $200 in 2015.
Hoewel we het natuurlijk niet met zekerheid kunnen zeggen, is er wel een mogelijkheid dat we eenzelfde stijging zullen zien over de komende periode.


Vergelijkbaar is de analyse die is uitgevoerd door Phillip Swift. Het viel hem op dat bitcoin hetzelfde on-chain signaal gaf als toen de bodem was bereikt in 2015 van $200 en in 2018 van $3.150:

“De daling van de inkomsten van miners bracht Puell Multiple vandaag terug in de groene zone. Deze zone is een goed moment om BTC te kopen aan L/T-horizon (18 maanden+),”  schreef Swift.


Dit ziet er voor bitcoin natuurlijk goed uit. Daarnaast gelooft Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital en voormalig hedgefondsmanager, dat bitcoin dit jaar nog $20.000 zou kunnen raken.
Dit komt door een aantal factoren zoals het feit dat Paul Tudor Jones interesse heeft getoond in Bitcoin en aangaf met zijn fonds te willen investeren. Daarnaast komt dit ook door het huidige opkoopprogramma van de FED. Zo gaf Max Keiser laatst aan in zijn show wat de gevolgen zijn van het feit dat Jones in Bitcoin wil investeren. Hij zei:

“Ik denk dat [Paul Tudor Jones investeert in Bitcoin] een baanbrekend evenement is voor het Bitcoin-verhaal … Hij is een leidende alfaman in de hedgefondsindustrie, dus als hij alfa gaat genereren in zijn fonds – als hij beter gaat presteren dan zijn collega’s, de ongeveer 10.000 hedgefondsen die er zijn – moeten zij ook wel in bitcoin investeren. Ze zullen 1, 2, 5, 10% van hun portfolio [in bitcoin] moeten steken.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie