Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) krijgt de wind mee om de volgende twee redenen, volgens miljardair Mike Novogratz

Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital en voormalig hedgefondsmanager, zegt dat bitcoin (BTC) binnenkort de wind in de rug krijgt. De miljardair noemt tijdens een interview met CNBC’s Fast Money twee redenen op waarom bitcoin het goed gaat doen.

- Advertentie -

Als eerst gaat Novogratz tijdens het interview in op de huidige toestand van de oliemarkt. Gisteren dook voor het eerst in de geschiedenis de prijs van een vat Amerikaanse olie onder de nul. De prijs kwam zelfs op -$40 uit en ook vandaag toont de oliemarkt weer zware dalingen.

Novogratz zegt dat dit soort “demand destruction” ongekend is. Daar voegt hij aan toe dat deze “hypervolatiliteit” een signaal afgeeft dat “iets niet klopt.” Hij verwacht dat de oliemarkt nog enige tijd volatiel zal blijven en opnieuw onder de nul zal duiken.

Novogratz is een bekend fan en investeerder van bitcoin en hij geeft twee redenen waarom hij denkt dat dit een goed moment is voor de grootste cryptocurrency op de markt. De eerste reden is dat de Amerikaanse overheid momenteel massaal geld aan het printen is als economische stimulans in de strijd tegen het coronavirus. Het Amerikaanse Senaat heeft vandaag weer een steunpakket ter waarde van $484 miljard aangekondigd.

“Ik denk dat Bitcoin nu een goed moment heeft. Vandaag hebben we nog een half biljoen dollar aan stimulans gedaan. Gewoon geld dat aan bomen groeit en mijn moeder leerde me toen ik jong was dat geld niet aan bomen groeit. Steeds meer mensen die ik spreek zijn op zoek naar iets met schaarste.”

Aldus Novogratz, die de aankomende halving opnoemt als de volgende reden. Over een aantal weken vindt de volgende halving van bitcoin plaats. Vanaf dan wordt de toestroom van nieuwe BTC-tokens op de markt gehalveerd. Ook wordt de beloning voor bitcoin-miners gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

“Er zijn maar 21 miljoen bitcoins die ooit zullen worden gemined, 87% is al gemined. Volgende maand wordt het inflatiepercentage verlaagd met de helft. Het probleem dat we tot nu toe hebben gehad is een van adoptie geweest en ik zeg je, ik zie steeds meer mensen beginnen met kopen en me opbellen dat ze erover willen leren. Dus mijn gevoel is dat bitcoin de wind in de rug mee zal krijgen qua macro en adoptie.”

Novogratz meldt vervolgens dat hij ook verwacht dat de goudmarkt het goed zal doen en wellicht nieuwe hoogtepunten dit jaar gaat bereiken.

Crypto Insider Michiel laat in zijn onlangs verschenen bitcoin koersvideo weten dat er mogelijk een grote move aan zit te komen. Benieuwd naar zijn bevindingen? Bekijk dan hier zijn video!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.204,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.010,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.032,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.084,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.090,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.204,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.010,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.032,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.084,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.090,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...