Elroy Heisterkamp Elroy Heisterkamp
12/12/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:41

Bitcoin (BTC) oogt zeer sterk: Dit is mijn verwachting voor begin 2023

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Maandelijkse bitcoin resultaten van de afgelopen tien jaar. – Bron: CoinGlass

De koers van bitcoin (BTC) weet zich al een aantal weken zeer sterk te houden rond het prijsniveau van de $17.000. Zoals was besproken in de vorige Bitcoin update is voor mij dan ook zeker wel de (tijdelijke) bodem gezet op het hoge tijdframe.

Hiermee wil ik dan ook zeggen dat zolang BTC zijn $15.500 zone als steunlijn houdt op het hoge tijdframe, ik de aankomende tijd toch wel een licht herstel verwacht voor bitcoin.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De koers van Bitcoin (BTC) in 2023?

Bitcoin is op een belangrijk punt aangekomen deze week wat dan ook alles bepalend zal zijn voor de koers begin 2023. Weet bitcoin deze week nog de $18.000 zone op te zoeken, dan ziet het er ook gunstig uit voor de periode tussen kerst en oud en nieuw en zelfs begin 2023.

Er staat natuurlijk wel een belangrijke en waarschijnlijke een zeer volatiele week voor de boeg. De laatste FOMC bespreking in 2022 en er worden deze week weer een aantal belangrijke cijfers gepubliceerd.

Bitcoin: Bullish scenario

Zoals in de tekst hierboven is aangeven is het zeer belangrijk voor BTC om deze week nog de $18.000 zone op te zoeken. Wanneer dit dan ook gebeurt verwacht ik eigenlijk wel dat bitcoin verder zal doorpakken.

Een kleine weerkaatsing bij de $18.000 zone is dan ook niet gek, maar daarna is het vooral zoeken naar de hogere bodem, ook wel de ‘Higher Low’ genoemd.

Bitcoin koers 4-uur – Bron: Tradingview

Bitcoin: Bearish scenario

Vooral omdat het een belangrijke week is voor bitcoin en het dus echt nog beide kanten op kan gaan op het lage tijdframe moeten wij ook rekening houden met een bearish scenario. Dit bearish scenario is natuurlijk niet extreem bearish maar dit kan er wel voor zorgen dat Bitcoin wat langer hier op zijn bodem blijft hangen.

Het bearish scenario gaat dan ook in wanneer bitcoin deze week nog niet boven de $17.300 komt en zelfs zijn steunlijn van $16.750 verliest op het 4 uur timeframe. Het bearish scenario is dan ook dat bitcoin langer zal blijven hangen tussen de $16.000 en $17.400.
Dit bearish bitcoin idee ziet er als volgt uit:

Bitcoin koers 4-uurs – Bron: Tradingview
Deel dit artikel
Elroy Heisterkamp

In 2014 Elroy Heisterkamp kwam voor het eerst in aanraking met bitcoin. Zo heeft hij al een aantal flinke pieken en dalen in de markt meegemaakt. In 2017 heeft Elroy zich volledig verdiept in het (day) traden van cryptocurrencies en is daarmee in 2018 zijn eigen onderneming ‘Het Crypto Huis’ begonnen. Doordat zijn reis verliep van een beginnende investeerder, via verliezen, naar winsten en daarna nog een aantal keren grote verliezen – wist hij precies welke praktische fouten men niet moet maken. Dus is uiteindelijk uitgeschreven in zijn eigen Trading & Mindset Cursus. Vandaag de dag is Elroy full-time daghandelaar en deelt zijn Technische analyses en ervaring op zijn eigen YouTube Kanal: Elroy Ryon – Crypto & Investeren. Mocht je hem ook willen volgen op bijvoorbeeld instagram, dan kan jij hem terug vinden op @ElroyRyon. Zijn motto: “Begin vandaag nog met investeren in jezelf, dan komt de rest vanzelf!”

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie