Elroy Heisterkamp Elroy Heisterkamp
15/11/2022 18:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:21

Wellicht is de bodem voor bitcoin en ethereum gevonden

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin koers en ethereum koers hebben flink op hun kop gehad. Zo hadden ze beiden zeer belangrijke levels verloren en kwam ook nog eens het slechte nieuws over FTX en andere crypto exchanges naar buiten.

Echter lijkt het nu toch langzaam en zeker een bodem gevormd te worden. Dit in combinatie met dat het sentiment te negatief is en er op dit moment veel verkopers in de markt aanwezig zijn, gepaard met de technische analyse, zou het zomaar hier rondom de $16.000 – $17.000 de tijdelijke bodem geweest kunnen zijn voor bitcoin. Ook voor ethereum lijkt op dit moment de tijdelijke bodem gevormd worden tussen $1.100 en $1.200.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin en ethereum op een belangrijk level

Bitcoin en ethereum bevinden zich op dit moment op een zeer belangrijk level. Dit level is bepaald aan de hand van de Fibonacci tool. Zo zijn zij allebei op het welbekende 1.236 level gekomen, wat in de meeste gevallen gezien kan worden als een sterk support- of weerstandslevel.

Ook vormen zich op de hoge tijdframes, zoals de 1 dag-, 2 dagen- en weekelijks tijdframe, een aantal bullish signalen. Denk hierbij een bullish divergentie en dat de STOCHASTIC omhoog wilt kruisen.

Advertentie

ethereum_koers_grafiekDe funding rate is erg negatief

Ook de funding rate is de laatste paar dagen zeer negatief. Dit wil letterlijk zeggen dat er op dit moment veel meer shorters aanwezig zijn in de markt dan personen die inzetten op een long positie.

De negatieve funding rate kan er uiteindelijk voor zorgen dat de koers gaat stijgen. Wellicht staat er dus een grote short squueze om de hoek. Deze short squueze kan bitcoin laten stijgen (lange termijn) richting de $23.000-zone en ethereum laten stijgen richting de $1.800-zone.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

bitcoin_funding_rateEen positief vooruitzicht voor BTC en ETH

Wanneer wij alle elementen aan elkaar knopen kunnen we de volgende zaken concluderen:
– Sentiment is erg bearish (positief signaal)
– Belangrijke levels hebben gehouden als support
– Bullish divergenties die aanwezig zijn op verschillende tijdframe
– Funding rate negatief (positief signaal)

Als wij hiervan een opsomming maken begint het er steeds meer op te lijken dat het aankomende weken of misschien zelfs aankomende 2 maanden zeer positief kan worden voor bitcoin en ethereum. Of het op dit moment dan dan bodem voor de bear market is durf ik op dit moment nog niet te concluderen.

Deel dit artikel
Elroy Heisterkamp

In 2014 Elroy Heisterkamp kwam voor het eerst in aanraking met bitcoin. Zo heeft hij al een aantal flinke pieken en dalen in de markt meegemaakt. In 2017 heeft Elroy zich volledig verdiept in het (day) traden van cryptocurrencies en is daarmee in 2018 zijn eigen onderneming ‘Het Crypto Huis’ begonnen. Doordat zijn reis verliep van een beginnende investeerder, via verliezen, naar winsten en daarna nog een aantal keren grote verliezen – wist hij precies welke praktische fouten men niet moet maken. Dus is uiteindelijk uitgeschreven in zijn eigen Trading & Mindset Cursus. Vandaag de dag is Elroy full-time daghandelaar en deelt zijn Technische analyses en ervaring op zijn eigen YouTube Kanal: Elroy Ryon – Crypto & Investeren. Mocht je hem ook willen volgen op bijvoorbeeld instagram, dan kan jij hem terug vinden op @ElroyRyon. Zijn motto: “Begin vandaag nog met investeren in jezelf, dan komt de rest vanzelf!”

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie