Kevin Schijven Kevin Schijven
12/12/2022 08:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2022 08:55

Waarom deze week spannend wordt voor bitcoin koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom deze week spannend is voor de bitcoin koers

Foto: Lenka Horavova/Shutterstock

Bitcoin (BTC) consolideerde vlak boven $17.000 de afgelopen dagen, maar verloor hier afgelopen nacht toch weer grip op. Het is wellicht een teken van de spannende week die op ons te wachten staat.

Desondanks houdt bitcoin vooralsnog stand boven $16.900 en zit dus nog altijd vast in hetzelfde krappe bereik, maar dat kan deze week mogelijk eindelijk veranderen. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $16.925 op Binance en €16.050 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 35%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $326 miljard en de dominantie op 38,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 27 (Fear).

Crypto ontbijt: Dag van de Bitcoin halving met schommelende koersen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Spannende week voor bitcoin: CPI, FOMC, SBF, en meer

De crypto markt verwacht een terugkeer van de volatiliteit deze week vanwege meerdere grote ontwikkelingen.

Ten eerste hebben we morgen een hoorzitting van de U.S. Senate Banking Committee met voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried. SBF gaf vrijdag aan dat hij “bereid is om te getuigen.”

Dan volgt op dezelfde dag de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Als de Amerikaanse inflatiecijfers weer sterk afwijken van wat verwacht wordt, kan dat wderom een hevige reactie op de markten uitlokken.

Dat geldt ook voor de Federal Open Market Committee (FOMC). Aanstaande woensdag krijgen we te horen hoe hoog de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, van plan is om de rentetarieven te verhogen. Ook dat kan een heftige reactie uitlokken als deze verhoging hoger (of lager) dan verwacht uitpakt. Momenteel wordt een verhoging van 0,5% verwacht.

Daar blijft het echter niet bij. Kort na FOMC houdt Fed voorzitter Jerome Powell zijn speech en dan biedt hij mogelijk meer inzicht over het beleid van de centrale bank over de komende maanden.

Dan volgen een dag later ook de rentebeslissingen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk.

Advertentie

Nu meer bitcoin 10+ jaar inactief dan op exchanges staat

De recente FTX crash zorgt ervoor dat inmiddels meer BTC al in meer dan 10 jaar niet is bewogen dan in totaal op alle crypto exchanges staat, meldt analist TXMC. Het is een teken van het afnemende vertrouwen in dit soort beurzen, maar ook van een toenemend vertrouwen in bitcoin zelf. Echter is een groot deel van deze 10+ jaar oude BTC voor altijd verloren.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie