Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) op exchanges sinds mei 2019 niet zo laag, en nog 2 bullish ontwikkelingen

Het aantal bitcoins (BTC) dat op cryptocurrency exchanges staat is sinds mei 2019 niet zo laag geweest. Dit concludeert Cointelegraph op basis van gegevens van on-chain databedrijf Glassnode. In combinatie met andere fundamentele data is dit een bullish ontwikkeling.

Uit de data van Glassnode blijkt dat slechts 10% van alle bitcoin in omloop onder beheer is van exchanges. Het aantal BTC onder beheer van deze partijen is sinds de crash in maart gestaag afgenomen.

- Advertentie -

Dat dit aantal afneemt is een duidelijke indicatie dat steeds meer bitcoins wegstromen bij exchanges ondanks de yearly high die bitcoin onlangs bereikte. Dit suggereert dat handelaren hun BTC voor een langere periode vast willen houden in een eigen wallet en dus een hogere bitcoin prijs verwachten. Dit zorgt voor een lagere verkoopdruk op de bitcoin markt.

Naast de wegvloeiende bitcoins is er nog een positieve ontwikkeling. Tether, het bedrijf achter de stablecoin tether (USDT), heeft de afgelopen tijd namelijk enorme hoeveelheden USDT bijgedrukt. Dit is een gevolg van een toenemende vraag naar de stablecoin. De stablecoin is een belangrijk instrument in het pallet van de bitcoin trader. Een toenemende vraag naar USDT is dan ook een positieve ontwikkeling voor bitcoin.

Ten slotte is er nog het feit dat de institutionele interesse in bitcoin weer enorm is toegenomen sinds de prijsstijging van bitcoin. Het bekende derivatenplatform Bakkt zette onlangs zelfs een nieuw record neer. Nog nooit eerder werden er zoveel contracten op 1 dag verhandeld. Daar deed Bakkt gisteren nog een schepje bovenop. Het zette namelijk opnieuw een record neer van 11.706 verhandelde futurescontracten op Bakkt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.996,55 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.996,55 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...