Kevin Schijven Kevin Schijven
28/07/2020 13:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2020 13:26

Bitcoin (BTC) prijsstijging zorgt voor enorme toename aan activiteit op beurzen als Bakkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijsstijging zorgt voor enorme toename aan activiteit op beurzen als Bakkt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De huidige koersstijging van bitcoin (BTC) gaat gepaard met een behoorlijke toename in activiteit op cryptocurrency-exchanges. Data van blockchain-analysebedrijf Glassnode toont aan dat de zogenaamde on-chain activiteit op crypto-beurzen de afgelopen 24 uur enorm is toegenomen.
Gisteren meldde Glassnode nog dat volgens de ‘Bitcoin Days Destroyed’ indicator veel investeerders hun bitcoin nog vasthouden en niet verkopen ondanks de prijsstijging. Toch meldde Glassnode ook dat voor het eerst in maanden er weer meer bitcoin exchanges instroomt dan uit. Vandaag meldt Glassnode dat ook de toestroom van Tether (USDT) naar beurzen het hoogst ligt in acht maanden.


Ook Bakkt, het bitcoin-handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), ziet de afgelopen 24 uur weer enorm veel activiteit. Volumes op Bakkt hebben een all-time high (ATH) bereikt van 11.509 verhandelde contracten binnen een dag. Dat is een toename van maar liefst 85% ten opzichte van het oude record.


Dat is $122 miljoen aan verhandelde BTC-contracten in een dag terwijl de volumes op Bakkt al een tijdje behoorlijk laag stonden. De verwachting omtrent Bakkt waren oorspronkelijk hooggespannen, het was een van de eerst volledig gereguleerd bitcoin-beurzen voor institutionele investeerders in de VS.
Echter was het resultaat wat teleurstellend. Verreweg de meeste bitcoin-contracten worden op Chicago Mercantile Exchange (CME), het voormalig Nederlandse Deribit of Huobi afgesloten. Wellicht dat er daar langzamerhand verandering in komt. De Bakkt Volume Bot meldt dat het record wellicht vandaag wederom verbeterd zal worden:
https://twitter.com/BakktBot/status/1288052472234356736

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie