Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) prijsstijging zorgt voor enorme toename aan activiteit op beurzen als Bakkt

De huidige koersstijging van bitcoin (BTC) gaat gepaard met een behoorlijke toename in activiteit op cryptocurrency-exchanges. Data van blockchain-analysebedrijf Glassnode toont aan dat de zogenaamde on-chain activiteit op crypto-beurzen de afgelopen 24 uur enorm is toegenomen.

Gisteren meldde Glassnode nog dat volgens de ‘Bitcoin Days Destroyed’ indicator veel investeerders hun bitcoin nog vasthouden en niet verkopen ondanks de prijsstijging. Toch meldde Glassnode ook dat voor het eerst in maanden er weer meer bitcoin exchanges instroomt dan uit. Vandaag meldt Glassnode dat ook de toestroom van Tether (USDT) naar beurzen het hoogst ligt in acht maanden.

- Advertentie -

Ook Bakkt, het bitcoin-handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), ziet de afgelopen 24 uur weer enorm veel activiteit. Volumes op Bakkt hebben een all-time high (ATH) bereikt van 11.509 verhandelde contracten binnen een dag. Dat is een toename van maar liefst 85% ten opzichte van het oude record.

Dat is $122 miljoen aan verhandelde BTC-contracten in een dag terwijl de volumes op Bakkt al een tijdje behoorlijk laag stonden. De verwachting omtrent Bakkt waren oorspronkelijk hooggespannen, het was een van de eerst volledig gereguleerd bitcoin-beurzen voor institutionele investeerders in de VS.

Echter was het resultaat wat teleurstellend. Verreweg de meeste bitcoin-contracten worden op Chicago Mercantile Exchange (CME), het voormalig Nederlandse Deribit of Huobi afgesloten. Wellicht dat er daar langzamerhand verandering in komt. De Bakkt Volume Bot meldt dat het record wellicht vandaag wederom verbeterd zal worden:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.275,27 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.275,27 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...