Kevin Schijven Kevin Schijven
27/07/2020 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2020 13:08

Bitcoin (BTC) rally naar $10.000 zorgt niet voor dat hodl'ers verkopen, wordt als zeer bullish gezien

Nieuws
Bitcoin (BTC) rally naar $10.000 zorgt niet voor dat hodl'ers verkopen, wordt als zeer bullish gezien

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was er eindelijk weer wat beweging te zien in de koers van bitcoin (BTC). De moeder aller cryptocurrencies testte gisteren de grens van $10.000 na een lange periode van lage volatiliteit. Vandaag is de bitcoin-koers uiteindelijk toch door deze psychologische barrière gebroken.
Het is de derde keer sinds de uitbraak van het coronavirus dat de koers door de grens van $10.000 breekt, maar volgens blockchain-analysebedrijf Glassnode is er een opvallend verschil met de vorige twee keer. Glassnode meldt op 26 juli dat er deze keer geen toename te zien is in de zogeheten ‘Bitcoin Days Destroyed’ indicator.


Deze indicator toont de netwerkactiviteit aan van bitcoin door de waarde van elke transactie te vermenigvuldigen met het aantal dagen sinds de tokens voor het laatst waren verplaatst.
Het idee hierachter is dat dit een nauwkeuriger beeld geeft van de economische activiteit van bitcoin dan het dagelijkse transactievolume. Iemand kan namelijk constant dezelfde bitcoins heen en weer verplaatsen wat het transactievolume omhoog pompt.
Glassnode meldt dat de vorige twee keer dat bitcoin boven de $10.000 uitkwam, ook de waarde van de ‘bitcoin days destroyed’ indicator omhoog schoot. Dat duidt aan dat investeerders, die hun BTC al langer vasthielden, van plan waren om hun bitcoin te verkopen zodra de grens van $10.000 was doorbroken.
In andere woorden: ditmaal willen investeerders hun bitcoin langer vasthouden en zijn ze niet bereid om hun BTC tegen de huidige prijs te verkopen. Dat wordt gezien als een zeer bullish signaal voor de koers.
Glassnode meldde onlangs dat in de eerste helft van 2020 ruim $2.2 miljard aan BTC uit exchanges wegstroomde. Dit sloeg vorige week om en voor het eerst in maanden stroomt er weer meer bitcoin exchanges in dan uit. Vandaag meldt Glassnode dat dit “aanzienlijk toeneemt.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie