Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) rally naar $10.000 zorgt niet voor dat hodl’ers verkopen, wordt als zeer bullish gezien

Gisteren was er eindelijk weer wat beweging te zien in de koers van bitcoin (BTC). De moeder aller cryptocurrencies testte gisteren de grens van $10.000 na een lange periode van lage volatiliteit. Vandaag is de bitcoin-koers uiteindelijk toch door deze psychologische barrière gebroken.

Het is de derde keer sinds de uitbraak van het coronavirus dat de koers door de grens van $10.000 breekt, maar volgens blockchain-analysebedrijf Glassnode is er een opvallend verschil met de vorige twee keer. Glassnode meldt op 26 juli dat er deze keer geen toename te zien is in de zogeheten ‘Bitcoin Days Destroyed’ indicator.

- Advertentie -

Deze indicator toont de netwerkactiviteit aan van bitcoin door de waarde van elke transactie te vermenigvuldigen met het aantal dagen sinds de tokens voor het laatst waren verplaatst.

Het idee hierachter is dat dit een nauwkeuriger beeld geeft van de economische activiteit van bitcoin dan het dagelijkse transactievolume. Iemand kan namelijk constant dezelfde bitcoins heen en weer verplaatsen wat het transactievolume omhoog pompt.

Glassnode meldt dat de vorige twee keer dat bitcoin boven de $10.000 uitkwam, ook de waarde van de ‘bitcoin days destroyed’ indicator omhoog schoot. Dat duidt aan dat investeerders, die hun BTC al langer vasthielden, van plan waren om hun bitcoin te verkopen zodra de grens van $10.000 was doorbroken.

In andere woorden: ditmaal willen investeerders hun bitcoin langer vasthouden en zijn ze niet bereid om hun BTC tegen de huidige prijs te verkopen. Dat wordt gezien als een zeer bullish signaal voor de koers.

Glassnode meldde onlangs dat in de eerste helft van 2020 ruim $2.2 miljard aan BTC uit exchanges wegstroomde. Dit sloeg vorige week om en voor het eerst in maanden stroomt er weer meer bitcoin exchanges in dan uit. Vandaag meldt Glassnode dat dit “aanzienlijk toeneemt.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.271,35 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.271,35 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...