Kevin Schijven Kevin Schijven
26/07/2020 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2020 16:04

Bitcoin (BTC) tikt de $10.000 aan, is de periode van lage volatiliteit ten einde?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) tikt de $10.000 aan, is de periode van lage volatiliteit ten einde?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Is het eindelijk zover? Bitcoin (BTC) brak onverwachts vanochtend eindelijk uit. De koers zat al wekenlang vast in het bereik tussen $9.000 en $9.500 en de volatiliteit lag in jaren niet zo laag. Vanochtend kwam daar eindelijk verandering in en begon de koers aan een plotselinge stijging waarmee het de $10.000 aantikte.
Ondanks dat bitcoin het weerstandsniveau van $10.000 niet heeft weten te doorbreken, veroorzaakte het alsnog een enorme liquidatie van BTC-contracten op de derivatenbeurs van BitMEX. Maar liefst $74 miljoen aan contracten werd binnen enkele uren geliquideerd.
Vorige week begonnen de koersen van meerdere altcoins te stijgen. Er werd gespeculeerd dat investeerders hiervan wilden profiteren door hun bitcoin om te zetten in deze altcoins. Dit zogenaamde ‘altcoin seizoen’ werd waarschijnlijk veroorzaakt door de sterk opkomende decentralized finance (DeFi) markt. Er zit nu $4 miljard vergrendeld in DeFi.
Toen Bitcoin vanochtend richting de $10.000 steeg, begonnen juist de koersen van enkele altcoins gerelateerd aan DeFi, zoals ethereum (ETH), aave (LEND) en yearn (YFI), aan een consolidatie of daling. Er wordt daarom gespeculeerd dat het tegengestelde van vorige week gebeurt: investeerders ruilen weer hun altcoins voor bitcoin in. Ondanks dit staat de koers van ethereum alsnog bijna 8% in de plus.
Toch is niet iedereen compleet verrast door de plotselinge stijging. Tuur DeMeester van Adamant Capital zei afgelopen nacht al dat hij een grote breakout verwacht. Daarop antwoordde de bekende analist Peter Brandt dat hij een “enorme symmetrische driehoekpatroon” ziet vormen die wijst naar een koersstijging richting de all-time high (ATH) van $20.000 en vervolgens zelfs $50.000.
Of bitcoin dit momentum vast kan houden moeten natuurlijk nog blijken. Na drie keer de psychologische barrière van $10.000 te hebben aangetikt is de koers weer iets omlaag gecorrigeerd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie