Timo Bult Timo Bult
28/07/2020 06:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2020 06:57

Bitcoin (BTC) stijgt $1.500 in waarde en bereikt nieuwe yearly high, bitcoin forks presteren tevens goed

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt $1.500 in waarde en bereikt nieuwe yearly high, bitcoin forks presteren tevens goed

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de uitbraak op 20 juli is de bitcoin (BTC) koers in een enorme stroomversnelling terecht gekomen. Weerstandszone na weerstandszone werd gebroken en ook afgelopen nacht was het weer raak. Ditmaal wist bitcoin een nieuwe yearly high te vestigen!

Bitcoin (BTC) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt

De afgelopen dagen zijn er een aantal lange groene candles op rij te zien op de dagelijkse grafiek. Deze snelle opwaartse beweging werd ingezet nadat bitcoin uitbrak bij de prijszone van $9.250 na een lange saaie periode met weinig koersschommelingen.
De groene candle van gisteren is tot nu toe de grootste van de afgelopen dagen. Gisteren steeg de BTC koers namelijk van een prijs van ongeveer $9.900 tot een high van $11.420. Dit is een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Het vorige hoogtepunt werd op 13 februari bereikt en lag op $10.552. Daar bevindt de bitcoin koers zich nu dus ver boven.
Na het bereiken van dit prijspunt zakte bitcoin weer iets terug. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.955 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Voor nu ligt de eerstvolgende weerstand ongeveer bij $11.300. Support kan bij een verdere daling mogelijk bij $10.500 gevonden worden, de vorige yearly high.

Bitcoin forks doen het ook goed, litecoin (LTC) +9,5%

Opvallend is dat van de altcoins vooral de bitcoin forks het bijzonder goed doen. Bitcoin forks zijn cryptocurrencies die zijn afgesplitst van het originele Bitcoin-netwerk. Daartoe behoren onder andere bitcoin cash (BCH), bitcoin SV (BSV) en litecoin (LTC).
Bitcoin cash staat op dit moment 7,8 procent in de plus en is nu $271 waard. Bitcoin SV stijgt 7 procent en is $208,15 waard. Litecoin stijgt ten slotte 9,5 procent in waarde en is $53,44 waard. LTC is hiermee op dit moment de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.
De enorme stijging van bitcoin en zijn forks hebben ervoor gezorgd dat de totale cryptomarkt flink in waarde is gestegen. In 24 uur kwam er ongeveer $13 miljard bij. De totale marktkapitalisatie staat nu op $320,7 miljard waarbij bitcoin weer iets meer dan een procent van zijn dominantie in de markt terugpakt. De bitcoin dominantie is nu 62,9 procent.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie