Timo Bult Timo Bult
26/09/2021 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2021 12:05

‘Bitcoin (BTC) op Twitter gaat betalingssector revolutioneren,’ zegt CEO van bedrijf dat achter functie zit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) op Twitter gaat betalingssector revolutioneren,' zegt CEO van bedrijf dat achter functie zit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Deze week maakte Twitter bekend dat het de tip jar-functie gaat uitrollen. In samenwerking met wallet- en betalingsbedrijf Strike zullen Twitter-gebruikers met gemak bitcoin (BTC) naar andere Twitteraars kunnen sturen. Een enorme stap voor de adoptie van de cryptocurrency. De CEO van Strike, Jack Mallers, stelt in een recent interview dat Bitcoin de betalingssector volledig zal revolutioneren.

Begin deze maand waren er al geruchten uit dat Twitter bezig zou zijn met de ontwikkeling van een tip jar functie. De geruchten deden destijds vermoeden dat de bitcoins op Twitter via het Lightning Network (LN) verzonden zullen worden, de tweedelaags schalingsoplossing voor Bitcoin. Volgens Mallers onderstreept de nieuwe functie waarom Bitcoin zo revolutionair is:

“Kunnen de dollars die in mijn zak zitten in minder dan een seconde gratis in een ander land aankomen? Nee. Hoe kan geld dat doen? Het moet native digitaal zijn… Dat is de innovatie van Bitcoin.”

Hij gaat verder met uit te leggen:

“Er is een verschil tussen Bitcoin het activum, het is dit handelswaarachtige edelmetaalachtige activum, en dan is er Bitcoin het netwerk, dat een monetair netwerk is zoals het Visa-netwerk … en het behaalt monetaire functies op een wereldwijd netwerk – onmiddellijk wereldwijde cashfinaliteit.

In het Twitter Tips-product, zoals het nu is, terwijl het op dit moment wordt uitgerold, raakt niemand Bitcoin aan … Je hoeft het activum niet aan te raken om voordelen uit het netwerk te halen.”

Het doel van de nieuwe functie is om “het versturen van geld naar iemand even gemakkelijk te maken als het versturen van een tweet naar iemand, waar ook ter wereld, op welk moment en plek dan ook,” aldus Mallers. Volgens hem zal het de betalingssector volledig gaan ontregelen. Op dit moment wordt de functie voor iOS-gebruikers uitgerold. Daarbij kunnen vooralsnog enkel inwoners van de Verenigde Staten en El Salvador bitcoins ontvangen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie