Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) overname door Chinese miners is FUD, zegt Jameson Lopp

Er bestaan zorgen in de cryptocurrency-industrie dat Chinese miners het Bitcoin (BTC) netwerk zouden kunnen overnemen met behulp van een zogenaamde 51% aanval. Jameson Lopp, medeoprichter van Casa en zelfverklaard Cypherpunk, zegt echter dat dit zeer onwaarschijnlijk is en noemt het FUD (fear, doubt & uncertainty).

- Advertentie -

Alhoewel China waarschijnlijk niet 65% van alle bitcoin-mining in handen heeft, zoals voorheen werd gedacht, ligt deze alsnog op ongeveer 50%. Bij een 51% aanval wordt het netwerk tijdelijk overgenomen door een groep die meer dan 50% van de hash rate, of rekenkracht, in handen heeft.

Ook al zouden de Chinese miners het netwerk op deze manier overnemen, kunnen ze er vrij weinig mee doen, zegt Lopp. Ze kunnen de regels niet veranderen, niet zomaar bitcoin stelen en geen transacties terugdraaien. Het enige wat ze zouden kunnen doen is een zogeheten double-spend attack uitvoeren waarbij een transactie meerdere malen wordt doorgevoerd.

Volgens Lopp is de enige manier om een effectieve double-spend aanval uit te voeren bij cryptocurrency-exchanges. Echter hanteren de meeste grote crypto-beurzen een opnamelimiet alsmede due dilligence regelgeving als AML en KYC.

Tevens zou de waarde van de bitcoin na de aanval enorm in waarde dalen. Ook mag men absoluut geen fouten maken. Lopp verwijst hiermee naar een hacker die een paar maanden geleden $250 miljoen aan crypto had gestolen maar weer snel teruggaf nadat zijn IP adres was gelekt.

Stel het zijn niet de Chinese miners die achter bitcoin aangaan, maar het is de staat. Dat is volgens Lopp alsnog erg onwaarschijnlijk. Het zou namelijk niet gemakkelijk zijn om alle mining-farms in het land over te nemen zonder dat er nieuws erover uitlekt naar de rest van de wereld.

Verder meldt Lopp dat China zoveel van de hash rate in handen heeft is omdat de mining-chips daar geproduceerd worden en delen van het land zeer goedkoop stroom aanbieden. Eind vorige maand kwam naar buiten dat Iran nu ook bitcoin-mining op grootschalig niveau toestaat.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.173,68 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.203,78 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.234,42 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.245,17 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.294,29 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.294,29 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.173,68 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.203,78 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.234,42 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.245,17 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...