Kevin Schijven Kevin Schijven
17/07/2020 17:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2020 17:15

Bitcoin (BTC) mining is NIET voor 65% in handen van China, hash rate gaat verdrievoudigen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) mining is NIET voor 65% in handen van China, hash rate gaat verdrievoudigen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het verhaal dat meer dan 65% van alle bitcoin-mining in de wereld zich in China bevindt, is volgens een nieuw onderzoek niet waar. BitOoda meldt in samenwerking met Fidelity op 15 juli dat deze namelijk op ongeveer 50% ligt:


BitOoda meldt dat de bitcoin-mining industrie zeer geheimzinnig is en dat er weinig openbare informatie over de omvang beschikbaar is. Het onderzoek meldt dat zij veel van hun bevindingen gebaseerd hebben op vertrouwelijke gesprekken met miners die anoniem willen blijven.
BitOoda concludeert dat de bitcoin-mining wereld toegang heeft tot zo’n 9,6 gigawatt (GW) qua vermogen in totaal en ongeveer 67% daarvan wordt ook daadwerkelijk gebruikt. Het onderzoek was in staat om ongeveer 4,1 GW te lokaliseren in China, verdeeld over 153 mining-sites.
Het bedrijf concludeert vervolgens dat ongeveer 50% van alle bitcoin-mining in China te vinden is. Het aandeel in de VS neemt langzamerhand toe wat momenteel op zo’n 14% staat. Ook meldt het onderzoek dat het momenteel gemiddeld zo’n $5000 kost om één bitcoin te minen.
In de Sichuan provincie in China, waar de meeste BTC-mining farms staan, is momenteel het regenseizoen gaande. Dit zorgt voor goedkope stroom via waterkrachtcentrales die geleverd wordt aan mining-farms, maar zorgt ook voor enorme schade in de regio. Volgens het onderzoek wordt deze periode door miners gebruikt voor accumulatie.

Het regenseizoen van China kan resulteren in een verlaging van de kostencurve, wat kan helpen bij het opbouwen van kapitaal en bij kan dragen aan de groei van toekomstige hash rate. Een toename van de kapitaalaccumulatie zou de vraag van de industrie naar externe financiering verminderen om de toekomstige groei van hash rate te ondersteunen.

Onlangs bereikte de hash rate (totale rekenkracht) van het bitcoin-netwerk een nieuwe all-time high (ATH). Kort daarna werd de mining difficulty (moeilijkheidsgraad) aangepast naar het hoogste punt ooit. Afhankelijk van de prijs van bitcoin (BTC), verwacht BitOoda dat de hash rate de komende jaren nog enorm kan stijgen en wellicht zelfs verdrievoudigen:

We zijn van mening dat de bitcoin netwerk hash rate binnen 12 maanden 260 EH/s en binnen 24 maanden 360 EH/s zou kunnen bereiken. Dit is echter enigszins afhankelijk van de prijs van bitcoin. De Bitcoin-prijs en de beschikbaarheid van extern kapitaal om de financieringskloof te overbruggen, zijn potentiële beperkingen voor het vermogen van de industrie om de bitcoin-mining capaciteit op te voeren tot 360 EH/s, maar de capaciteit om de benodigde chips te produceren of samen te stellen is dat niet.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie